Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam935
Toplam Ziyaret1686368

MEHMET TEVFİK UTKU RESİM SERGİSİ

Mehmet Tevfik Utku 12 Şubat 2020 günü, Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde “3. Kişisel Resim Sergisi”ni açtı.(Haber: M. Demirel Babacanoğlu)

 Mehmet Tevfik Utku 12 Şubat 2020 günü, Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde  “3. Kişisel Resim Sergisi”ni açtı. Sergide eş dosta akraba sanatseverler bulundular. Sergi 20 Şubat’a kadar açık kalacak.

Ressam Mehmet Tevfik Utku, 1959’da Tarsus’ta doğdu. İlk orta liseden sonra, 1993’te Ege Üniversitesi  İktisat Fakültesi Maliye  Bölümü’nü bitirdi. Adana’da bir kamu dairesinde çalışmaktadır. 

Çocukluğundan beri resme karşı büyük ilgisi vardı. Mersin Güzel Sanatlar Galerisi’nde İlhan Çevik Atölyesi’nden 1993’te mezun oldu. Karakalem, pastel, yağlıboya teknikleriyle resimler yapmaktadır.

Tarsus Ressamlar Derneği üyesidir…

Mersin Tarsus Adana’da dört kişisel resim sergi açtı; iki karma resim sergisine katıldı.

Resimler sıcak renk ağırlıklı olup genellikle figüratif, natürmort  tablolardan oluşmaktadır. Sergi için afişe edilmiş bir tablosuna bakıyorum, ev içi görüntüsü. Bir genç oturmuş çekyata, fonda tablolar, kucakta ve ayak yanında bir köpek yer almış. Genç gayet doğal duruşla betimlenmiş. Kucaktaki köpek güven duygusu içinde, ayaktaki köpek öyle değil. Sıcak ve soğutulmuş renkler kullanılmış burada.

Bir baloncu, çocuklara balon satıyor, yine sıcak ve soğuk renklerle betimlenmiş fonda gök mavisi, evler göze çarpıyor. Haa bir de kantarcı var burada, çocukları tartıp para kazanıyor. Kantarcı orta yaş üzerinde, çocuk okul giysisiyle betimlenmiş.

Beş natürmort, vazoda, zeminde, evde … özgün renkleriyle verilmiş çiçekler… Masada üzümler ve kitap okuyan bir kadın… Bacak bacak üstüne atmış, kendini güvenle okuyor kitabı. Sıcak rengin mavisinden sarısına, turuncuna, grisine doğru bir betimleme…

Atatürk, her kesimden insanları kucaklamış… Bize gösteriyor sevgiyi, barışı, bir bayrak altında yaşamayı… Sıcak rengin tonları ölçülü biçili olarak verilmiş.

Re çalışan çocuklar, yolda yürüyen, kumsal çıkışında dinlenen, müzikle eğlenen, tarlada çalışan, berberde saçını düzelttiren, yatan, uyuyan insanlar yer almışlar tablolarda…

Darısı gelecek sergilere diyoruz.

16.02.2020, Adana

 

 

 

330 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382