Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam674
Toplam Ziyaret1682661

Çukurova Oğuz Boyları Derneği üyeleri Nutuk’u orijinalinden okuyor

Başkan Özkaya, “Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz eseri Nutuk’u orijinalinden okuyup anlamaya çalışıyoruz. O eserin sahibi Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi tanımaya ve aynı zamanda yakın tarihimizi de daha iyi öğrenmek ihtiyacını duyduk” dedi


Çukurova Oğuz Boylarının çatısı altında Tarihçi, Yazar,  Av. Halil Altıparmak’ın başkanlığında 16 Aralık 2019 tarihinde başlayan “Nutuk Okuma Dersleri”  her Pazartesi günü saat 18:30’da  dernek salonunda devam ettiği bildirildi.

Çukurova Oğuz Boyları Dernek Başkanı Oğuz Özkaya, "Geride bırakacağımız 2019 yılı,  bizim için sadece herhangi bir takvim yılı değildir. 2019, aynı zamanda Türkiye coğrafyasında vermiş olduğumuz Kurtuluş Mücadelemizin yüzüncü yılıdır.  2020 yılı iseTBMM’nin açılışın yüzüncü yılıdır. Yüzüncü yıllarını idrak ettiğimiz her iki yıldönümünde  devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz eseri Nutuk’u orijinalinden okuyup anlamaya çalışıyoruz..  O eserin sahibi Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi tanımaya ve aynı zamanda yakın tarihimizi de daha iyi öğrenmek ihtiyacını duyduk” dedi.

Özkaya, kendilerini entelektüel tanımlayan kesimlerde bile Nutuk'u başından sonuna kadar okuyup anlayanların  sayısı çok az olduğunu ifade ederek, ”Aydınlarımızda ki bu eksikliği gördüğümüz için  Nutuk okuma faaliyeti başlattık" dedi.

 

220 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398