Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam666
Toplam Ziyaret1681751

Hasan Hüseyin Kuşçu’dan 5 Ocak kutlaması

Karaisalı eski Belediye Başkanlarından Hasan Hüseyin Kuşçu, 5 Ocak Adana’nın kurtuluş bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kahramanlar her zaman bedel öder yeter ki vatan sağ olsun” dedi.

Kuşçu, kendi dedesi Dedeağa’nın gerek kurtuluş savaşı öncesi ve gerekse kurtuluş savaşında ömrünü hep cephelerde geçiren biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“5 Ocak Adanamızı ve Çukurovamızı düşman işgalinden kurtaran atalarımızı minnet ve şükranla anıyorum Rabbim (cc)onlardan Razı olsun.

Onların Torunları olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Rahmetli Dedemiz Dedeaga (kuşcu) da Bu kahramanlardan biri olup Arabistan’da ,Yemen’de ve Mustafa Kemal Atatürkün Hama ,Humus ,Filistindeki kendi timinde görev yapan ömrünü cephelerde geçiren biridir. Adanamızdaki Fransız ve Ermeni zulmüne karşı kurulan Redif taburu Bölük Komutanlığı yapmış Çukurovamızdaki Kavaklıhan, Çeliktaş ,Yılmaz,Yıldırım grubu Müfreze Komutanlıgında bulunmuştur.Ayrıca Mustafa Kemal Atatürkün çok gizli emri ile Karaisalı yöresinden ve akralarımızdan toplanan 300 kişi ile Karaisalı Hacıkırı (Kıralan) köyü Meşhur Varda köprüsünün çıkışındaki Fransız ve Ermenilerin mühimmat ve silahlarını bir gecede alarak develer ve atlarla Adanımıza taşımışlardır. Bu yaptığı fedakarlıkların sonucunda bir gece ansızın Fransız ve Ermeni askerleri Dedemizin çifliğini basıp Dedemiz Dedeagayı Çakıt Irmagı kenarında koyun keser gibi kesmişlerdir. Ailemizde birçok yaralı ve şehit vermiştir.Kahramanlar her zaman bedel öder yeter ki vatan sağ olsun."

859 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704