Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1027
Toplam Ziyaret1687536

DÖRTLER KÜLTÜR MERKEZİ KİTAP FUARI

Adana’da ilk oluyor bir özel sektörün kitap fuarı açması.. Böyle bir girişim Adana kültür sanatına büyük ivme kazandırdı denebilir.(Haber:M. Demirel Babacanoğlu)

Adana- Dörtler Kültür Merkezi (DKM) Kitap Fuarı 22 Kasım 2019 günü, Seyhan Belediyesi-

Yaşar Kemal Kültür Merkez önünde açık alanda kurulan çadırlarda açıldı. Fuarın birinci devresini 30 Kasım günü biterken 8 Aralık’a kadar uzatılarak ikinci devresi başlatıldı.

DKM Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Karataş öncülüğünde Adana Milletvekili Ayhan Barut, kurum çalışanları ve sanatçıların katılımıyla görkemli bir açılış töreni yapıldı. Törende, başkan tarafından fuarın kalıcı olacağı belirtildi.

30 yıllık geçmişi olan DKM fuarcılık girişimiyle de kültür sanat alanında yerini aldı. Ayrıca katılımcılarla yapılan kısa anketlerde; katılımcılar mutlu olduklarını, teşekkür ettiklerini belirttiler; darısı gelecek yıllara dediler.

Adana’da ilk oluyor bir özel sektörün kitap fuarı açması.. Böyle bir girişim Adana kültür sanatına büyük ivme kazandırdı denebilir.

Adana kültür sanat dernekleri, kitapevleri bu alanda yer aldılar. Kitaplarını tanıttılar.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği, Adana Yaşam Sanat Derneği gibi dernekler kendilerine verilen çadırlar altında, üyelerinin imza günleri katılmalarını sağladılar.

Okurlardan çok az da olsa “ben yazarım” diyerek kitap toplayan oldu. Bu kişi bir yazardan kitap alacak gibi görünüyor, kitabı imzalattıktan sonra “ben müşteri değilim, yazarım” diyerek kitabın parasını ödemeden çekilip gidiyor.

Anladım, yazar yazara kendi isteğiyle andaç olarak kitabını imzalayabilir. Buna kimse bir şey diyemez, deme hakkı da yok. Niye böyle yapmıştır? Bilemiyorum.

Tabi, o imzalı kitap yazarına kaldı. Kim alacak o kitabı? Biraz düşün kardeşim; bakkala gitsen, bir kibrit istesen parasız alabilir misin?

Kitabı yazma emeğini saymazsak, bir kitap kaça basılıyor, kaça mal oluyor bir soluk alıp düşünmeli! Yazar bir de cebinden para verip bastırıyor bu kitapları… Sen, ben müşteri değilim, yazarım deyip kitap imzalatıyorsun, parasını ödemiyorsun?

Bir yazar da, stantlarında okurlarına kitap imzalamakla olan şair yazarları, Yaşar Kemal Kültür Merkezi-Mehmet Akif Salonu’na davet etti.. Kendi kitabını tanıttı. Sonra da alandaki standa geçip kitaplarını imzaladı. Doğal mı?

DKM, Atatürk’ün yazdığı Nutuk; Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ın Kur-ân-ı Kerim’in Yüce

Meali adlı kitabını dağıttı… Bir de DKM’de yer alan şair yazarlara törenle teşekkür plaketi verdi. Teşekkür ediyoruz.

474 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406