Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam181
Toplam Ziyaret1667823

Ressam Baydar’dan kadına yönelik şiddete fırçalarıyla tepki

Esra Baydar, “Kadına yönelik şiddetle ilgili gazetelerde çıkan haber kupürlerinin bulunduğu tabloda sigara içen kadının duruşu ‘Her şeye rağmen biz hala varız’ demek istemesidir. Sigara ve çıplaklık bir temsili simgedir. Bir meta olmadığının gösterge

Vahit Şahin

Ressam Esra Baydar, son yıllarda giderek artan kadına yönelik şiddeti çizdiği resim ile tepkisini gösterdi.

Bir karma resim sergisine tek eseri ile katılan Esra Baydar, 20 yıldır sanatla içi içe olduğunu belirterek,”Hissettiklerimi ve duygularımı aktarmayı seviyorum, bir anlamda buna dışa vurumculuk diyebiliriz” dedi.

Çizdiği eserin aslında toplumun kanayan yarası olduğunu söyleyen Baydar, giderek artış gösteren kadına yönelik şiddete bir şekilde meydan okuma şeklinde olarak çalıştığını ifade ederek, parçalanmışlığı ve toplumdaki etkilerini ve insana dair, insandan çıkan duygular olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Baydar, “Kadına yönelik şiddetle ilgili gazetelerde çıkan haber kupürlerinin bulunduğu tabloda sigara içen kadının duruşu ‘Her şeye rağmen biz hala varız’ demek istemesidir. Sigara ve çıplaklık bir temsili simgedir. Bir meta olmadığının göstergesidir. Şiddete bir meydan okumadır” dedi.

625 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339