Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam900
Toplam Ziyaret1669286

SEYHAN VE KARAİSALI GÖKLERİNDE ŞİİR YANKILANDI

Çukurova Edebiyatçılar Derneğinin düzenlediği “5. Uluslar arası Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali 1-3 Kasım günlerinde Adana’da gerçekleştirildi.(Haber:Oğuz Adem Selçuk)

Azerbaycan’dan, Kırgızistan’dan, Özbekistan’dan, Kuzey Kıbrıs’tan, Irak Kerkük ve  Erbil’den   ve yurdun çeşitli kentlerinden gelen şair ve yazarlar, Cuma günü saat 10.00 Atatürk Parkında biraraya geldiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Dernek Başkanı Halise Tekbaş, kısa bir “Hoşgeldiniz” konuşması yaptı. Ardından Seyhan Belediye Başkanlığı ziyaret edildi. 

Meclis salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Akay, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 100 e yakın sanatçının katılımı ile Türk dünyası dostluğunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinliğin Adana’da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kentin tanıtımına, kültür ve sanat potansiyeline katkılar sunan etkinliklerin daha da artması için yapılan çalışmaların daima destekçisi olacaklarını kaydeden Başkan Akay,  “Türkçe konuşan ve Dünyanın değişik yerlerinden gelen insanların bir arada olması çok güzel. Türkçe Dünyada en değerli dillerinden birisidirTürkçe konuşan ülkelerin Edebiyatçısının, yazarının, şairinin, sanatçısının Adana’da buluşması bizim için gurur vericidir.  ’5. Uluslararası Çukurova’da Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali’nde emeği geçen herkesi tebrik ediyor,  festivale katılım gösteren tüm sanatçılara başarılar diliyorum” dedi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, festivalle ilgili Başkan Akay’a bilgi verirken, Derneğin onursal Başkanı Ilgar Türkoğlu da Türk Dünyasına verilen katkılar nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra, Adana’ya gelen sanatçılar söz alarak duygularını aktardı, şiir okudu . Sanatçıların imzalı kitaplarını hediye ettiği Başkan Akay’ın şiir okuyan sanatçılara Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirini okumasının ardından ziyaret sona erdi.

Akkapı’da  Şeyh Cemil Nardalı Müzesini gezen şair ve yazarlar, burada resimler çekerek konak ve müze hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Akkapı Derneğinde verilen öğle yemeğinden sonra Yüreğir Kültür Merkezine geçildi.  Yurtdışından gelen şairler, tek tek şiirlerini okudular .

Dernek Başkanı Halise Tekbaş, burada şairlere  plaket ve katılım belgelerini verdi. Akşam saat 20.00 de Seyhan Kültür merkezinde yeniden toplanıldı.  Yine şairler, sırasıyla şiirler okudular, gecenin sonunda müzik vardı ve geç vakte kadar eğlenildi.

2 Kasım günü Karaisalı’ya gidildi. Önce İlçe meydanında halkla tanışmalar oldu, fotoğraflar çekildi ve ardından Yerköprü’ye hareket edildi. Yerköprü’de bir süre dinlenildikten sonra Kıralan Köyünde Alman Köprüsü ziyaret edildi. Burada da bol bol fotoğraflar çekildi, köprü ve yapımı hakkında da Oğuz Adem Selçuk, konuklara bilgiler sundu, açıklamalarda bulundu.

Dönüşte Karapınar parkında Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, katılımcı şair ve yazarları karşıladı, yemek ikramında bulundu. Parkta hazırlanan platformda Başkan Aslan, “ Türk Dünyasından ve Türkiyenin çeşitli kentlerinden gelen şair ve yazarlarımıza hoş geldiniz diyorum. Geçen yıl da şairlerimizi burada misafir etmiştik. Bu yıl da sizlerle beraber olmaktan çok onur duydum.  Güzel İlçemizin bu güzel parkında birazdan sizlerin şiirlerini hep birlikte dinleyeceğiz. Bizlere farklı bir gün yaşatacağınız için sizlere İlçem halkı adına teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda da yine birlikte olmak ümidiyle sizleri selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Dernek Başkanı Halise Tekbaş, Başkan Aslan’a şair ve yazarların alkışları eşliğinde  Teşekkür plaketi takdim etti.

Okunan şiirlerin ardından çalınan müzik ile  oyunlar oynandı, vakit akşam olunca da Adana’ya dönüldü.

 

 
620 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339