Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam638
Toplam Ziyaret1668280

AK Parti'den CHP'ye suç duyurusu

İşçi Maaşlarını Soran AK Parti Gurup Başkanvekiline Kürsüde Saldırı sonrası AK Parti'li Belediye Meclis Üyeleri, CHP'liler hakkında suç duyurusunda bulundu



AK Parti Çukurova Belediye Meclis Üyeleri, meclis toplantısında kürsüde konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Recep Özdemir'e sözlü ve fiili saldırıda bulunan CHP'liler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çirkin saldırı 25 Ekim'de yaşandı. Belediye Meclis Toplantısında AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Recep Özdemir, kürsüde konuşurken CHP'lilerin sözlü ve fiili saldırısına uğradı. Başkanvekili Özdemir'in işçilerin maaşlarından kesilen bireysel emeklilik tutarlarının 6 aydır yatırılmadığı, icra dairelerinden gelen personalin maaşından kesilip icra dairesine yatırılması gereken tutarın yatırılmadığı ve işçi maaşlarının neden zamanında yatırılmadığı, Çukurova İmar AŞ'deki işçi sayısının neden açıklanmadığı ve Çukurova Belediyesi'nde de bankamatikçi olup olmadığı yönde açıklama yapılması talebinde bulunması üzerine CHP'liler tarafından hem sözlü hem de fiili saldırıya uğrayarak kürsüden indirildi.    
Yapılan saldırının ardından AK Parti Çukurova Belediye Meclis Üyeleri Recep Özdemir, Murat Duman, Akın Yılmaz, Hacer Söylemez ve Mustafa Aslan Deveci, AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin ile birlikte Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Dilekçede şöyle denildi:
"31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Çukurova Belediye Meclis Üyesi olarak seçildik ve o tarihten bugüne görevimize devam etmekteyiz. Çukurova Belediye Meclis Toplantılarında şahsımıza, partimize, Cumhurbaşkanımıza hakaret, tehdit, sövme ayrıca görevi savsaklama, kötüye kullanma ve diğer tespit edilecek suçlar işlenmiştir.
Şöyle ki:
Nisan ayında komisyon üyelikleri dağılımında hukuken AK Parti Meclis Üyelerine verilmesi gereken üyelikler verilmemiştir.
Bu hukuksuzluk defalarca söylememiz sonucu Mayıs ayında düzeltilmiş ancak suç işlenmiştir.
Grup Başkanvekilimiz olan Recep Özdemir Belediye Yazı İşleri Müdürü Mehmet Kurt’tan meclis tutanaklarını istediğinde vermeyeceğini ve Meclis Toplantısında “Sizin Cumhurbaşkanınız gelse alamaz benden” demiştir. Bu söz tanık ve tutanaklarla sabittir.
16.09.2019 tarihinde olağanüstü meclis toplantısında belediye başkanınca finansal kiralama yetkisi istenmiştir. İlgili komisyonda görüşme yapılmadan yetki verilmiştir.
25.10.2019 tarihinde Belediye Meclis Toplantısında AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Recep Özdemir bütçe ile ilgili konuşurken CHP grubunun sözlü ve fiili saldırısına maruz kalmış ve kürsüden indirilmiştir.
Bu olayların dikkate alındığında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret, AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin görevlerini yapmasına engel olmak, aynı şekilde partimize hakaret yapıldığı ortadadır.
Bu nedenle AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığını temsilen İlçe Başkanımız Şahin Çetin ve Belediye Meclis Üyeleri olarak suç duyurusunda bulunuyoruz."
CHP'LİLERE YAKIŞMADI
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da herzaman söylediği gibi biz AK Partililer şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bizim arkadaşımız, saygı ve nezaket çerçevesinde işçilerin ve Çukurovalılar'ın hakkını savunurken böyle bir şiddete maruz kaldı. Cukurovalı CHP'lilere yakışmayan bu çirkin saldırıyı şiddetli kınıyoruz. Yapanları da Yüce Türk Adaleti'ne havala ediyoruz" şeklinde konuştu.
228 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339