Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam103
Toplam Ziyaret1667745

Adana Ressamlar Derneği’nde soyut sanat söyleşisi

Adana Ressamlar Derneği Başkanı Hüseyin Yılmaz,“Soyut sanat zihinsel bir olaydır. Doğaya karşı olan bu sanatsal özgürlük, mimarlık ve müzik gibi sanat dallarında belirgin şekilde mevcuttur” dedi.




Vahit Şahin

Adana Ressamlar Derneği’nde düzenlenen 5. Sanat Söyleşisinde Soyut Sanat anlatıldı.

Adana Ressamlar Derneği Başkanı Hüseyin Yılmaz tarafından gerçekleştirilen söyleşide soyut sanatın öncülerinden Wassily Kandinsy, Piet Mondrian ve Kazmir Maleviç’in hayatı ve eserleri anlatıldı. Yılmaz, bir şeylere benzetilemeyen soyut resmin bir şey anlatmasa bile onu izleyen bir kişinin o resmin karşısına geçerek ne anladığını ifade etmesi gerektiğini söyledi.

Soyut sanatın ilkeleri bulunduğunu kaydeden Yılmaz,  “Soyut sanat bütün dış gerçekleri ret ediyor. Daima fikir ve sezgiyi dile getirir. Soyut sanat zihinsel bir olaydır ve doğanın taklidinin dışındadır. Doğaya karşı olan bu sanatsal özgürlük, mimarlık ve müzik gibi sanat dallarında belirgin şekilde mevcuttur. Doğa soyut sanat için ancak belirli ölçüde kaynak olabilir. Tümü ile taklit etmek imkânsızdır. Herhangi bir sezgi, fikir ya da duygudan çıkarılmaksızın, bir objenin görüntüsünün genelleştirilmesi, yalınlaştırılması, parçanın detaylaştırılması stilize edilerek ve ya sadeleştirilerek yorumlanması ile de soyut resim yapılabilir. Bu soyutlama sonunda, soyutlanan objeyi anımsatan imgeler kalabilir” dedi.

407 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339