Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam341
Toplam Ziyaret1685774

Sertaç Durak, “Babam ve Amcamla gurur duyuyorum”

Adana’da günlük olarak yayınlanan Gazette adlı gazete, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sertaç Durak ile röportaj yaptı.


Bu röportajı aynen sunuyoruz:

Sayın Mehmet Sertaç Durak,

1. Okuyucularımızın sizi daha yakından tanıyabilmeleri için biraz kendinizden bahseder misiniz? Mehmet Sertaç Durak kimdir?

SERTAÇ DURAK -  23.08.1974 ADANA Doğumluyum, İlkokulumu Celalettin Seyhan İlköğretim, Ortaokulu  Gazi Orta okulunda, Lise öğrenimini Ç.E. Anadolu Teknik Lisesinde, Üniversite eğitimimi Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Ç.Ü.İ.İ.B.F)  İşletme Bölümünden 2001 yılında mezun oldum, İngiltere Brayton Şehrinde İngilizce yabancı Dil Eğitimimi tamamladım. Askerlik görevimi 2002 yılında Gaziemir Ulaştırma Okulu Komutanlığında kısa dönem olarak yaptım. Evliyim. Batuhan ve Zeynep adında 2 çocuğum ve Şans isminde bir de köpeğimiz vardır.

2. Tanınmış bir ailenin soyadını taşıyorsunuz; babanızın 2 dönem milletvekilliği yapmış olması, amcanızın ise uzun yıllar Adana’yı yönetmiş olması size bir avantaj olarak mı yansıyor, yoksa size sıkıntı mı veriyor?

SERTAÇ DURAK - Babam Veli Andaç Durak 2 dönem milletvekilliği yaptı, Meclis idare amirliği ve plan-bütçe komisyon üyeliğinde bulundu. Adana organize sanayi arıtma tesisi, Sabancı Merkez Camii inşaatı ve Karaisalı-Adana yolunun yapılması için ödenek çıkarttı,bir

çok konuda bir çok yatırımda babamın imzası vardır.

Amcam Aytaç Durak ise Adana’ya devasa hizmetlerde bulundu. Çatalan içme suyu,

Doğu-Batı katı atık tesisleri, İçerisinden araba geçebilen kallektörler, Adanayı

selden koruyan sarıçam deresi, ıslah, MustafaBeyli göletinin yapılması , içme suyu  arıtma tesisi, yağmur suyu tahliye sistemi, Merkez park, şuan Adana’nın en önemli  bulvarı olan; Turgut Özal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş vb bulvarlar yapıldı. Hizmetlerinin tamamını anlatsam sayfalar yetmez.

Babam ve Amcam bana sıkıntı değil, ONUR VERİR onlarla GURUR DUYUYORUM.

3. İYİ Parti’den Seyhan Belediye Meclis üyeliğine seçilerek, Büyükşehir Başkan

Vekilliği’ne layık görüldünüz. Bu durum, Millet İttifakı’nın yarattığı bir sonuç mu yoksa kendi öz gücünüz mü?

SERTAÇ DURAK - Önce partime beni meclis üyesi adayı yaptığı için teşekkür ederim. Sayın başkan

Zeydan Karalar’ın teveccühü ile Başkan Vekili oldum. CHP-İYİ PARTİ seçimlerde olduğu gibi halende Millet İttifakını gururla sürdürmektedir. Şahısların gücü olmaz ona gücü millet verir, Bizde milletize layık olmaya çalışıyoruz.

4. Ayni zamanda İYİ Parti Adana Kurucu İl Başkan Yardımcısısınız. Partiniz içerisinde güçlü bir isim oluşunuz, Büyükşehir’deki görevinizi kolaylaştırıyor mu Sayın Durak?

SERTAÇ DURAK - Partimiz içinde her üyemizden görevli,yönetici arkadaşlarımıza kadar birlikte güçlüyüz. Biz gücümüzü millete hizmet yolunda birlikte olmaktan alıyoruz. Büyükşehir Başkanımız sayın Zeydan Karalar’la uyum içinde çalışmaktan mutluyuz.

5. “Yaşadığımız kenti daha güzel, huzur içinde yaşanabilir yapmak için; toplumumuzun tüm kesimleriyle birlikte hareket ederek, Başkanımız Zeydan Karalar’ın öncülüğünde birlikte başaracağız” sözünüzü gerçekleştirebiliyor musunuz? Meclis aritmetiği buna imkan veriyor mu? Birlik, beraberlik için almayı planladığınız tedbirler nelerdir?

SERTAÇ DURAK - Meclis aritmetiği şuan için Başkan Karalar’ın istediği sonucu vermiyor. Ancak ben inanıyorum ki tüm meclis üyesi arkadaşlarımız yarın Adana için Zeydan Başkanın getirdiği projelerin hayata geçmesi için gereken desteği vereceklerdir. Netice itibariyle tüm siyasi parti meclis üyeleri Adana’ya hizmet etmek için seçildiler. Bu sıkıntıları el ele, gönül gönüle kentimize hizmet ederek bir olarak başaracağımıza  inanıyorum.

6. Seçildiğinizin ilk günlerinde “şehrimizin kaybedecek brakın yılları, ayları bile

yok” diye çok hayati bir gerçeği ifade etmiştiniz. Büyükşehrin yönetimini devraldıktan bu güne kadar geçen yaklaşık 5 aylık süreyi nasıl değerlendirdiniz  Sayın Durak?

SERTAÇ DURAK - Zamanımız kısıtlı,bütçemiz kısıtlı .. Ancak bahane arkasına sığınmayan bir yönetim anlayışımız var. Başkanımız Zeydan Karalar’ın Adanamızı rahatlatacak projelerinin kısa sürede hayata geçireceğine inanıyorum. Şehir merkezine sıkışmış devlet dairelerinin ivedilikle merkez ilçelere dağıtılıp trafiği rahatlatılacak, Kuzey-güney ekseninde yeni bulvarlar açılacak.

7. Yine, görevi devraldığınız günlerde Eskişehir’i örnek göstererek Adana’mızın da öyle olacağını ifade etmiştiniz. Bu anlamda hayata geçirmeyi planladığınız büyük projeleriniz nelerdir?

SERTAÇ DURAK - Başkanımız Zeydan Karalar seyhan nehrinin düzenlenerek yaşam formlarının daha fazla yer almasını sağlayacak, Ziyapaşa Bulvarı Kültür ve Sanat merkezi haline getirilecek.

8. Bazı büyük projeler için uluslararası kredi başvurunuz var. Bu projeler hangileridir ve kredi gerçekleşme olasılığı nedir? Meclis aritmetiği buna engel midir, yoksa başka engeller mi mevcut?

SERTAÇ DURAK - Kredi başvuruları meclise geldiği zaman Tüm meclis üyesi arkadaşlarımın desteği ile kabul edilecektir. Neticede Adana için yapılacak hizmetleri kimse engellemek istemez.

9. Önceki yönetimin başlattığı bazı büyük projelerin durdurulduğunu görüyoruz. Buna sebep nedir Sayın Durak? Projelerin fizibil olmaması mı, yoksa bütçe yetersizliği mi?

SERTAÇ DURAK - Bunun cevabını Sayın Başkan Zeydan Karalar sık sık vermektedir. Projelerin bedelleri oldukça fazla ayrıca bütçemiz de çok kısıtlı. Belediyemizin durumu düzeldikçe ve erçek değerinde olan projeler tamamlanacaktır.

10. Yıllardır Adana’nın sırtında bir kambur gibi duran metronun yükünün hafifletilebilmesi için ne yapmayı planlıyorsunuz? İkinci ve üçüncü etapları bir an önce hayata geçirmeyi mi, yoksa borç yükünü hükümete devretmeyi mi tercih edersiniz?

SERTAÇ DURAK - Metro kambur değildir. Kredisi ödenmektedir.2’nci etap hükümet tarafından yapılmalı daha fazla insanımız metrodan faydalanmalıdır. Ayrıca bir çok ilde metro devlet tarafından yapılmış ya da devlete devredilip belediyeler rahatlamıştır. Bu konuda Adana talihsiz ve sahipsiz kalmıştır.

11. Yönetimi devraldığınız günden başlayarak ‘bankamatikçiler’ ve ‘işten  çıkarmalar’ gibi birtakım iddialarla karşı karşıyasınız. İkinci ağız olarak, nedir bunun gerçek yüzü Sayın Durak?

SERTAÇ DURAK-Yapılan tespitlerde bir çok kişinin işe gelmeyerek maaş almasını önüne geçilmiştir.

12. Çok samimi ve gerçekçi olarak, 5 yıllık görev sürenizin sonunda nasıl bir Adana’da yaşıyor olacağız Başkan Vekilim?

SERTAÇ DURAK -Trafik sorunu halledilmiş yeşil alanlar artırılmış kültür-sanat faaliyetleri  zirveye çıkmış , sosyal konularda toplumun tüm kesimine destek olunmuş ve borçlar  azaltılmış bir belediye göreceğiz.

13. Son olarak, Adanalılara vermek istediğiniz mesajınız nedir?

SERTAÇ DURAK - Adanalı hemşerilerimin bizlere verdiği kutsal oylarına layık olup kentimiz için çalışarak onlara mutlu etmek görevimizdir.

4868 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382