Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam585
Toplam Ziyaret1668227

ATO HEYETİ ÖZBEKİSTAN'A ÇIKARMA YAPTI

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Bayram Başkanlığında düzenlenen organizasyonla ATO Meclis Başkanı İsmail Acı'nın yanı sıra Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan Ticaret Heyeti Özbekistan'a ziyarette bulundu.

Özbekistan Heyetine Başkanlık yapan ATO Başkan Yardımcısı Yücel Bayram ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Özbekistan heyeti ile ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini kapsamlıca ele aldığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ticaret hacmimizi büyütmek için yaptığımız ziyarette Taşkent Büyükelçisi Sn. Mehmet Süreyya Er ve Taşkent Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Sn. Abdullah Yavuz Türker'e, Özbekistan Cumhuriyeti Ticaret Odası Birinci Başkan Vekili Jasimov Islom Kazimovich'e, Harezm Valisi Sn. Farhod Urazboeviç Ermanov'a, Harezm Vali Yardımcısı Şavkat Tulyaganov'a Özbekistan ziyaretimiz boyunca bizlere ev sahipliği yapan ülkemizi aratmayacak sıcaklıkta bizleri karşılayan ve misafir eden Özbekistan heyetine teşekkürlerimi sunuyorum. İhracatımızı artırmanın yanında ülkemize özellikle Adana'mıza yapılabilecek yatırımlar için Özbekistan'da yaptığımız ziyaretlerin verimli geçtiği düşüncesindeyim. Gerek Ticaret Heyetimizin gerekse bizleri ülkelerine davet eden Özbekistan heyetinin görüşlerini de bu yönde. Ülkeler arasındaki temaslarımızı artırmak için bu tür ziyaretlere ve ülkelerin iş heyetlerini şehrimizde misafir etmeye devam edeceğiz ve işbirliği fırsatlarını takip edeceğiz” dedi. 

Yücel Bayram açıklamasının devamında, “Ticaret heyetimiz, gruplar halinde ikiye ayrıldı. İki koldan, bölgede faaliyet gösteren; Mobilya, Tekstil, Otomotiv, Makine, İklimlendirme, Ayakkabı,İnşaat, Mücevherat ve Tarım alanlarındaki tesisleri yerinde inceleme fırsatı bulduk. Yatırım imkânı bulunan tesisler ve sektörler hakkında detaylı bilgiler edindik. Adana Ticaret Odası ile Harezm Bölgesi Valiliği ve Harezm Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası arasında Mutabakat zaptı imzaladık. Taşkent ve Urgenç’te gerçekleştirmiş olduğumuz ikili işbirliği görüşmeleri son derece verimli geçti. Toplantılarda yaptığımız fikir alışverişlerinde öne çıkan konuları heyetlerimiz birlikte değerlendirdi.  Adana'nın ve Özbekistan'ın genel ekonomik durumu, yatırım alanları, ticaretinde ön plana çıkan sektörler, kültürel ve sosyal hayatını içeren bilgi paylaşımının yanında, Odamız hakkında bilgilendirme yaptık. Karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri heyetlerimizle birlikte değerlendirdik. Ülkelerimiz arasında ticaret hacmini geliştirmek, yatırımlara hız vermek, farklı sektörlerde güçlü yanlarımızı keşfederek, Özbekistan'la ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız” dedi. ATO Başkan Yardımcısı Yücel Bayram son olarak, ''Gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantısının sonunda, iki ülke olarak heyetlerimiz, sektörel bazda karşılıklı görüşmelerin ve ziyaretlerin ileriki safhada artırılması ve konuyla ilgili derinlemesine bir çalışmanın yapılması, taraflar arası muhatapların belirlenmesi, bilgi alış verişinin artırılması ve ticari bağlantılara ivme kazandırılması hususlarında ortak bir paydada buluştuğumuzu ifade etmeliyim'' dedi. 

Özbekistan ziyaretine katılan ATO Meclis Başkanı İsmail Acı ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ziyaret kapsamında karşılıklı olarak aldığımız ve paylaştığımız veriler, Türkiye ile Özbekistan arasında karşılıklı ticareti artırmak adına son derece kıymetlidir. Bu tür ziyaretlerin Ülkemizin ihracatına katkısının üst seviyede olduğu düşüncesindeyim. Odamızın da bu tür ziyaretlere verdiği önemin Adana ekonomisine fayda sağlaması en büyük temennimdir. Şahsım ve Meclis Üyelerim adına bizleri misafir eden Özbekistan heyetine teşekkür ediyorum” dedi.

 

257 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339