Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam510
Toplam Ziyaret1682497

Saadettin Aslan ile Zeydan Karalar mecliste kapıştı

Eylül ayının birinci oturumu sert tartışmalarla açılmıştı. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan mecliste aslan gibi kükredi. Karalar cevap verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayının ilk oturumunda Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Başkan Zeydan Karalar’a çok sert ve ağır konuştu. Karalar da anında cevap verdi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, önce CHP’li Leyla Karakaş’a cevap verdi. Karakaş konuşmasında, “Bilindiği gibi Halkın Demokrasi Parti’nin belediyenin kazanmış olduğu Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye eş başkanları haklarında yürütülen soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevlerinden alınmıştır.  Yargı yolu seçilmelerine bir engel görmemiş, seçilme hakları tanınmış ve halk iradesiyle seçilmişlerdir. Anayasanın 38. Maddesi der ki “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz.”Hükmen sabit bir suçu yoktur ki bu hükme karar verecek olan yargı yoludur. Anayasanın ilgili maddesi gereği yapılan uygulamanın anayasaya uymadığı ve halk iradesinin görmezden gelinmesinin demokrasi adına yanlış ve üzücü bir olay olduğu kanaatindeyim” demişti.

İşte o andaki konuşmalar:

SAADETTİN ASLAN: Birkaç konum var sayın başkanım da özellikle müdahale edilmeden  bunlara daha sonra cevap verilmesini hassaten rica ediyorum. Ayrıca az önce ASKİ ile ilgili sizin bir beyanatınız vardı. Yarın Hüseyin Sözlü Başkan basın toplantısıyla işin ayrıntısının anlatacak.  Eğer tatmin olmazsanız televizyona karşılıklı çıkın orada karşılıklı fikir alış-verişi ile  sohbetle halledin.

LEYLA KARAKAŞ’A CEVAP

İkincisi o hanımefendi devlete kurşun sıkmak, devlete kurşun atanlara, o kadar gencimizi, çoluğumuzu çocuğumuzu, öğretmenimizi, polisimizi, askeri şehit edenlere destek olmak illa seçilmiş olmanın garantisi mi?

BU DA MI DEMOKRASİ?

Diyarbakır HDP İl binasının önünde çocuklarımızı bize verin diye orada gösteri yapanları da tehdit etmek de mi demokrasi? Uzun namlulu silahları dayayıp burada protesto edemezsiniz deyip de bu da mı demokrasi? Belediye Başkanı seçilmek, ben de belediye başkanıyım, Burada bir sürü seçilen arkadaşlarımız var, devlete kurşun sıkanları, ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozanlara, bölücülük yapanları desteklemeyi gerektirmez. Bunu böyle bilelim hanımefendi. Herkes görüşünü açıklıyorsa ben de bunu açıklıyorum. Orada çoluk çocuk, sivil insanları öldürmek de demokrasi değildir.

DEVLET DEVLETLİĞİNİ YAPACAK

Devlet devletliğini yapacak. Eğer devlet, kanunlara aykırı, nizamlara aykırı, insanları birbirine düşürecek, bölücü faaliyetleri görürse gereğini yapar.

AYTAÇ DURAK DA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Zamanında Aytaç Durak’ın da 4 yılı çalınmıştı burada. Mustafa Çay alındı. Oradaki tehdit edilenlere niye birkaç cümle söylemiyorsunuz? Çocuğumuzu dağdan getirin diye yalvaran anneleri niye istemiyorsunuz? Cevabı sonra verin.

CUMHUR İTTİFAKI’NA TEŞEKKÜR

Geçelim kendi konumuza; Sayın Başkanım öncelikle burada Cumhur İttifakı belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine bizim 23-24-25 Ağustos’ta düzenlemiş olduğumuz Kızıldağ Karakucak Güreşlerine ve konser programlarına verdikleri desteklerden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.

BÜYÜKŞEHİR BİZDEN PARA İSTEDİ

Orada güreşlerde önce Büyükşehirden bize talep geldi. Dediler ki hep beraber yapalım. Ben, orada görüşmeyi yapan mesai arkadaşım burada, sizin mesai arkadaşınız bizden talep etti, bizim arkadaşlarımız görüştü. Sizin bir beyanatınız oldu, bizden açıktan para istediler diye. Kesinlikle istemedik, sizin personeliniz istedi bizden, birincisi bu.

GÜREŞ ORGANİZASYONLARININ NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORSANIZ..

İkincisi güreş organizasyonlarının nasıl olduğunu bilmiyorsanız, geçende de söyledim Edirne Belediye Başkanına sorarsanız Cumhuriyet Halk Parti’lidir. Kırkpınar Yağlı Güreşlerini organize eder onlar. Güreşlere gelen güreşlerin bazı yol masraflarını karşılamak için biraz yardım yapılır, buna yolluk denir.

BİZİ HIRSIZ DURUMUNA DÜŞÜRDÜNÜZ

Sayın Başkan resmen bizi hırsız durumuna düşürdünüz, sanki biz açıktan para alıp yiyecekmişiz gibi.

ZEYDAN KARALAR: Benim böyle bir ifadem yok ama.

SAADETTİN ASLAN: Efsane Radyoda var.

ZEYDAN KARALAR: Şimdi onu okuyacağım zaten.

GENÇLİK MERKEZLERİNİ KAPATTINIZ

SAADETTİN ASLAN:  İkincisi gençlik merkezlerini kapattınız. 17 tane. Ben kabataslak hesap yaptım, aşağı yukarı bizim bütçenin yıllık maliyetinin % 1’i civarında. Bütün personeller, yardımcı personeller, öğretmenler, kırtasiye masrafı, kiralamalar vs.

30.000 ÖĞRENCİNİN GELECEĞİ İLE OYNANDI

Yani bu çok büyük masraf mı da yaklaşık 30.000 öğrencinin geleceği ile oynandı? Bunların aileleriyle beraber en az 100 bin kişi etkileniyordur bu işten.

SAHTE DİPLOMALILARI NİYE SAVCILIĞA VERMEDİNİZ?

Benim aklıma şu geliyor açıkça söyleyeyim. Acaba başkan başka fikirler, kendi ideolojinizi yerleştirmek için bunları kapatıp yeniden öğretmen almayı mı düşünüyorsunuz? Bir de bunlar sahte diplomalı dediniz 29 öğretmene.  Adliye orada niye adliyeye vermediniz, savcılığa vermediniz? Savcılığa verseydiniz, ondan sonra basın açıklaması yapsaydınız.

KIZILDAĞ GÜREŞLERİNE 3 OTOBÜSÜ PARALI GÖNDERDİLER

İkincisi yine Kızıldağ güreşlerinden bahsedeceğim. 25 otobüs verilecek diye bize yazı gönderin dediler. Biz yazıyı gönderdik. Çünkü bugüne kadar, 2019 yılına kadar Adana Büyükşehir Belediyesi ücretsiz otobüs tahsis ederdi arkadaşlar. Niye? Çünkü bütün seçmenler Adanalı, Büyükşehire oy veriyor, ilçe belediyelerine de oy veriyor,

RESMEN BİZİ KANDIRDILAR

 Resmen bizi kandırdılar, oyaladılar, 3 tane otobüs gönderdiler, onu da paralı gönderdiler, her biri 6 lira. Resmen bizimle dalga geçtiler.

67 TANE PROJEMİZ VAR DEDİLER

Ayrıca 67 tane projemiz var dediniz. Sayın Başkan hem şahsım adına hem meclis adına burada talep ediyorum; bu 67 projenin görsellerini az önce Kozan Belediye Başkanının gösterdiği şekilde görünmesini merak ediyorum. Şimdi yapılacak olan yeni projeleri ve diğer başkan arkadaşlar hepsi de ilçelerindeki projeleri görmek istiyor, eğer imkan varsa bu Cuma gününe kadar görmek istiyorum ben. Sayın başkanım çünkü biz geleceğimiz ona göre, siz nasıl yatırım proje programı yapıyorsanız, biz de ona göre kendi yatırım projemizi yapacağız.

MÜFLİS TÜCCAR

Bir de biraz ağır olacak ama son sözümü de söyleyeceğim “Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış” sürekli geriye dönük ve resmi olmadan, adli makamlara gerekirse müracaat edilecek şekilde açıklarsanız bende daha iyi olur.

SU KUYUSU KONUSU

Atıyorsunuz sosyal medyadan bir haber, işte en son kuyu mevzuu da var. Onlarla ilgili de yarın Hüseyin Sözlü Bey cevap verecek size, onan sonra arkası kalıyor. Eğer varsa bir deliliniz gidin adliyeye şikayetçi olun.

MAZOT HIRSIZLIĞI

Kaç tane mazot hırsızlığı oldu? Benim ilçemde de savcı, jandarma büyükşehir personelinin evini bastı mazot hırsızlığı var diye,  yanık yağ çıktı adamın evinden. Kendisi için lazım olan yanık yağ almış. Bizim orada orman kesimi yaparken ağaç motorlarına yanık yağ koyarlar çok masraflı olmasın diye. 20-30 litre yanık yağ çıktı, ortalığa mazot hırsızlığı var diye yaygara yaptınız.

SÜREKLİ TÖHMET ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ

Yani ben şunu demek istiyorum eğer kesin bir deliliniz var ise resmi makamlara verin, ondan sonra da çıkın basına anlatın. Sürekli töhmet altında bırakıyorsunuz. Ayrıca eski başkan Hüseyin Sözlü Bey cevap vermeye çalışsa bile zaten atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Çünkü sosyal medya elinizde, televizyonlar elinizde. Bunlar hep elinizde, sürekli töhmet altında kalınıyor. Eğer isterseniz açık oturum da yapabilirsiniz. Bütün konuları oturun televizyonda bütün medya izlesin. Ona göre de vatandaş da bir cevap versin veya bir yorumda bulunsun.”

ZEYDAN KARALAR NE CEVAP VERDİ?

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın yaptığı bu konuşmaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ne cevap verdi?

Karalar’ın cevabını da yarın yayınlayacağız.

 

 

 

 

919 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398