Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam768
Toplam Ziyaret1682755

Geçioğlu, “Erkeklerin namusu için öldürülmek istemiyoruz”

Karaisalılı CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi ve CHP Gurup Başkanı Avukat Fadime Geçioğlu, “Şiddete Sessiz kalmak, kayıtsız kalmak, göz yummak en az bu şiddet terörü kadar onursuzcadır” dedi.

VAHİT ŞAHİN
Karaisalılı CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi ve CHP Gurup Başkanı Avukat Fadime Geçioğlu, geçtiğimiz günlerde kızının önünde eşi tarafından boğazından kesilerek öldürülen Emine Bulut olayı tepki göstererek, “Bu olay ülkenin gündemine oturmuştur” dedi.

Kadının bir ruhunun olduğunu ilk kez Hazreti İsa’nın ifade ettiğini belirten Fadime Geçioğlu, “Peygamberimiz ise kız çocuklarının diri diri gömülmesini yasaklamıştır. Ve kadına yönelik şiddeti hukuken önlemek için cezalar arttırılmıştır. Ancak ne Allah korkusu, ne hapis cezası kadınların öldürülmesine engel olamamaktadır” dedi.

“Biz kadınlar erkeklerden ayrı bireyiz” diyen Geçioğlu, “Namusumuz bizim namusumuzdur.  Eşimizin, abimizin veya babamızın namusu değildir.  Erkeklerin namusu için öldürülmek istemiyoruz” dedi.

Geçioğlu şöyle devam etti:

“Şiddet denilince ilk akla gelen kuşkusuz fiziki güç kullanımına dayalı kaba kuvvet olsa da gerçekte şiddeti sadece fiziki boyuta indirgemek mümkün değildir.  Kadına, çocuklara, hayvanlara, yaşlılara, gençlere karşı yapılan tüm bu şiddet olayları yaşanırken herkesin sağduyulu olup, gerektiğinde müdahale etmesi gerekmektedir. Sessiz kalmak, kayıtsız kalmak, göz yummak en az bu şiddet terörü kadar onursuzcadır. Şiddetin ve savaşın kol gezdiği dünyamızda savaşsız ve şiddetsi günler özlemiyle Dünya Barış Günümüzü kutluyorum.”

824 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398