Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam416
Toplam Ziyaret1679535

ANADOLU GSM RESİM SERGİSİ

Ressam Yaşar Karakuzu 26.05.2019 günü Adana Ressamlar Derneği Galerisi’nde ressamlar ve öğrencileriyle birlikte resim sergillerini kurdele keserek açtılar. Sergi 8 Hazirana kadar açık kalacak.(Haber: M.D.Babacanoğlu)

Anadolu Güzel Sanatlar Merkezi yöneticisi Ressam Yaşar Karakuzu 26.05.2019 günü Adana Ressamlar Derneği Galerisi’nde ressamlar ve öğrencileriyle birlikte resim sergillerini kurdele keserek açtılar. Sergi 8 Hazirana kadar açık kalacak.

Sergide, Canan Boğa, Nimet Boğa, Arzu Sönmezler, Sumru Abuhan, Şirin Bahar Şahin, Kuzey Uluğ, Tuna Karakuzu, Defne Karakuzu, Ezgi Karahan, Songül Okuyucu, Timur Yatarkalkmaz, Can Baytal, Dilek Öfkeli, Eylül Kılıç, Zehra Sönmez, İdil İrem Çakmak, Kutluay Ok, Fehmi Zencertaş, Meral Zencertaş, Helin Altekin, Janset Tümer, Ahsen Ersoy, Gülay Sinan, Güven Yıldız, Esin Ayman ve İlknur Yiğit atlı öğrencilerin altmış tablosu yer aldı.

Karakuzu şunları söyledi: “;1989 yılından beri sanatla uğraşıyorum. Bu işle uğraşıyorum. Çok sergimiz oldu, sayısını unuttum. Bu sergimiz, öğrencilerimizin içinden gelerek yaptığı yapıtlardan oluştu. Öğrencilerimin yüreklerine sağlık…”

Çok renkli sıcak renklere gark olmuş tablolar... Bakıyoruz şimdi. Kediyi insanlaştırmışlar. Kim bilir belki bir gün hayvanlar insanlaşacak! Mavi ceketle, mavi zemin üzerinde turuncu başla yer alıyor kedi. Bir kadın bir bay geleneksel giyiniş içinde, bayın elindeki tespih dikkati çekiyor.

Burası da bir yalı, denizin, belki de gölün bitişiğinde tumturaklı evler, önünde sırtında ağaç… Kuşlara bak, yeni çiçeklenen ağaca konmuşlar, aşk cilvesi ötüşü yapıyorlar.

Çekik gözlü gri, süslü bir bayan portresi….. İşte bu iyi, Atatürk’ün annesinin portresi, uzaklara bakan mutlu bir portre…

Ya şu horoz, kuyruk, kanat, baş bel, ayak soğuk renk üstünde sıcak renk uçuyor… Şu köşke bakınız gökle yer arasında ak renkle betimlenmiş, önünde “üç kayık amade.”

Deniz, kıyıya vurmuş ak köpükler…

Natürmortlar sıcak renklerle güzel betimlenmiş… Ya şu kara kız portre Afrika’dan mı gelmiş, yoksa gökten mi, bakışı kara değil, içi ak… Hintvari bağlanmış başı, yüzü açık, bakışı aşk… Keman çalan kadın sevgi melodileri yansıtıyor doğaya…

393 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404