Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam724
Toplam Ziyaret1669110

Bu yaz sizi sivrisinek yiyebilir

Karalar, "Bu sene sinek olursa suçlusu ben değilim, çünkü larva dönemi bu dönem, biz larva döneminden sonra göreve geleceğiz, muhtemelen sinek olabilir, olmazsa mutlu oluruz, ama olursa bizi suçlamayın dedim"dedi.

Sinekle mücadele ilçe belediyelerine mi devredilecek? 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde sinekle mücadele tartışması yaşandı.

Mayını ayının birinci oturumunda sinekle mücadelenin yapılmadığı iddialarına Başkan Zeydaan Karalar, “Ben nedenini söylüyorum, hatta ben seçim çalışması yaparken bile dedim ki bu sene sinek olursa suçlusu ben değilim, çünkü larva dönemi bu dönem, biz larva döneminden sonra göreve geleceğiz, muhtemelen sinek olabilir, olmazsa mutlu oluruz, ama olursa bizi suçlamayın dedim, yani seçim meydanlarında söyledim, ama önümüzdeki sene sinek olursa direk suçlusu bizi dedim, yani bunu söyleyeyim, yani sıfırlamak mümkün değil ama mücadaleyi azaltıyoruz” dedi.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de  geçen dönem bu mevzunun konuşulduğunda Karalar’ın da ilçe belediye başkanıyken sinekle mücadeleyi ilçe belediyelerine devredilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Biz de sizi aynı şekilde destekliyoruz, bu dönem bunu yapalım” dedi.

Zeydan Karala bu teklifin çok uygun olduğunu ifade ederek, “Mesela Tufanbeyli’nin bilmem hangi köyüne ulaşabilmem, sizin ulaşabilmenizden çok daha zor, yani bende de öyle olmalı diyorum. Bunu bir inceleyelim, ortak bir nokta bulalım, ben hem fikirim” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da konuşmasında ilçe belediyelerinden Büyükşehir’e yüzde 30 pay kesildiğine dikkat çekerek, “Eğer bir şey varsa oradan belli bir protokol yapalım, o gelen, bizden kesilen paydan ilçe belediyelerine aktarıldığında mücadeleye devam edelim” dedi.

Hukuki bir yöntem bulunması halinde bunu ilçe belediyelerinden kendisinin fazla istediğini belirten Zeydan Karalar,  “Çünkü 5 yıldır onu ben savundum burada.  Ama Aytaç Bey onu mahkemeyle iptal ettirmiş. Olur mu? Seyhan’daki bir anlaşmazlıktan dolayı mahkemeye vermiş mücadele kararını. Ama ben orada bir boşluk buldum gibi, onun üzerinde konuşalım” şeklinde konuştu.

 


648 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339