Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam502
Toplam Ziyaret1681587

Toros Yörükleri Derneği kongresini yaptı

Yönetim Kurulu Üyeliklerine Oğuz Adem Selçuk, Bahri Şahin, Ekmel Ali Okur, Halil Andaç, Hayati Polat, İsa Davarcı, Ali Şimşek, Zeki Göçer ve Nurettin Davarcı seçildi.

Adana’da kurulu bulunan Toros Yörükleri Kültür, Araştırma Ve Yaşatma Derneği 5. olağan kongresini gerçekleştirdi. Oğuz Adem Selçuk yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrede açış konuşması yapan Başkan Oğuz Adem Selçuk, “Katılımda bulunan ve bulunmayan, gönlünde Yörüklüğe ve Yörük kültürüne yer veren herkese teşekkür ederiz. Yeni seçilecek Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerimize de başarılar dileriz” dedi.

Selçuk, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı günlerinde Türk halkına güven ve cesaret vermek amacıyla, "Arkadaşlar, Toros dağlarına gidiniz, orada dumanı tüten bir Yörük çadırı görürseniz, şunu iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir kuvvet bizi yenemez" dediğini hatırlatarak, “Gazi Mustafa Kemal'in mensubu olduğu ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk Milletinin fertleri olarak büyük önderin bu övgüsüne mazhar olmak, Yörük Türkmen Kültürünü yaşatmak, bu kültürün kaynaklarını araştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacı ile 2006 yılında kurulan derneğimiz, böyle bir misyonu üstlenerek kurulan bir dernektir. Günümüzde Toroslar da çok az sayıda Yörük çadırı kalmıştır. Bunu biliyoruz ama Dernek olarak Yörük kültürüne mensup kişileri ve aileleri birbirine yakınlaştırmak, tanışıp kaynaşmalarını, dayanışma içinde bulunmalarını sağlamak istiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi sürdürmek istiyoruz. Bu bağlamda Toros Yörükleri Derneği olarak Türkiye'de bir ilke imza attık. 2008 yılında Karaisalı'nın Etekli Köyü ile Ceyhan'ın Gümürdülü Köyünü "kardeş köy" ilan ettik ve bu kardeşliği Sarıçam Ormanı piknik alanında bir şölen düzenleyerek ölümsüzleştirdik. Kardeşlik belgesi hazırlayıp, her iki köy muhtarına vermiştik” dedi.

Selçuk şöyle devam etti:

“Bu çerçevede gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılması, kayıt altına alınması doğrultusunda çalışmalar yapmak, çocuklarımızın şehir kültürünün dışında da bir büyük kültürün ve yaşam tarzının mevcut olduğunun farkında olmalarını ve kültürü tanıyıp sahiplenmelerini sağlamak istiyoruz. Bizim bu süreçte bir araya gelmemiz ve birlikte olmamız, yabancı kültürlere ve emperyalizme karşı bir dik duruştur. Bizler, bu duruşumuz ile hem yerel anlamda törelerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz ve hem de ulusal anlamda birlik ve beraberliğimizi, milli değerlerimizi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumaya ve milli değerlerimizi bir bayrak gibi yükseklerde tutmanın heyecan ve gayretini taşıyoruz. Toros Yörükleri olarak Toros Dağlarımızda olmasa bile gönüllerimizde çoban ateşleri yakarak, Yörük kültürünü yaşattığımızı, bu topraklarda var oldukça yaşatacağımızı ve bu konudaki kararlılığımızı göstermek istiyoruz.”

Raporların okunması, görüşülmesi ve ibralarından sonra seçimlere geçildi. Tek listenin olduğu seçimde yeni Yönetim  Kurulu Üyeliklerine Oğuz Adem Selçuk, Bahri Şahin, Ekmel Ali Okur, Halil Andaç, Hayati Polat, İsa Davarcı, Ali Şimşek, Zeki Göçer ve Nurettin Davarcı seçildi.

Denetim Kurulu asil üyeliklerine ise Hayrullah Güven, Ahmet Akkuş, Mustafa Sarıgeçili, Senai Davarcı ve Duran Gözüküçük seçildi.

1599 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704