Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam891
Toplam Ziyaret1681976

Aladağ’ın gururu

Aladağ İlçemizin evladı ErdinçYılmaz, İçişleri Bakanlığı ile Türk İdareciler Derneğince belirlenen; Başarılı İdareci Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü, Cumhurbaşkanı, Erdoğan 'ın elinden alarak Yılın Kaymakamı seçildi.

Yılmaz, 04.09.2014-17.09.2018 tarihlerinde, Sivrihisar Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde,  26.11.2018 tarih ve 18722 sayılı karar ile Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, tarafından maaşla ödüllendirildi. 

Mutafa Kantarca adlı köşe yazarı Erdinç Yılmaz'la ilgili olarak,”işinin ehli yönetici unutulmaz” başlığı ile yazdığı makalesinde şu ifadeleri kullandı:

“Yöneticilik, hayatta herkesin, sahip olmayı arzu ettiği bir mevkidir. Ancak her kişiye verilen her makam, çok büyük sorumluluklar getirir. Ayrıca yönetici, makamının, bir orkestra şefi pozisyonunda olup,  “ADİL” ve işinin de “EHLİ”  olması da gerekir.

İşinin ehli yöneticiler, toplumun, devletin, kentlerin, kurum/kuruluşların, yüz akıdır.. İşinin ehli Yönetici, bildiğini, çok iyi bilen, iyi gözlem yapan, her zaman güven ve ihtiyaç duyulan, kişidir. Hata yapma gibi, bir lüksü de yoktur. Çünkü söz konusu olan toplumdur.

Yönetici, adaletli, tarafsız, dürüst olmalı, hukukun üstünlüğüne inanmalıdır. Hangi şartlarda, olursa olsun, çifte standart içinde olmamalı. Bilgi, yetenekli ve deneyimli,  ahlaklı olmalı, Halk, yalın yurttaş kimliği ile kendisine ulaşabilmelidir. Ülkemiz ve Eskişehir’ de, bu ilkeleri taşıyan, işinin ehli, devlet adamı yöneticilerimiz var.  
 Bu yöneticilerimizden biri de  geçen hafta,   ziyaret ettiğimiz, ülkemizin, başarılı ve işinin ehli bürokratlarından biri olan ,Tepebaşı Kaymakamı, Sayın Dr. Erdinç YILMAZ’ dır. 
 Nitekim başarılı icraatlarından dolayı, 10 Ocak 2018 tarihinde, İçişleri Bakanlığı ile Türk İdareciler Derneğince belirlenen; Başarılı İdareci Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü, Cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN 'ın, elinden alarak Yılın, Kaymakamı seçildi. 
           04.09.2014-17.09.2018 tarihlerinde, Sivrihisar Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde,  26.11.2018 tarih ve 18722 sayılı karar ile Eskişehir Valisi, Sayın Özdemir ÇAKACAK, tarafından maaşla ödüllendirildi. 
.           Kendisini, Sivrihisar Kaymakamı iken tanımıştım. İlçede, görevli olduğu dönemde, kendisi ve icraatı ile de onlarca, olumlu telefon aldık. Sivrihisar’la ilgili, sohbetlerde ise  sürekli gündeme geliyor. Tepebaşı Kaymakamı olmasına rağmen, hala Sivrihisarlıların yaptıkları sohbetlere konu oluyor. İlçedeki icraatından da sürekli söz ediliyor.
         Ziyaretlerimizde, dikkat ettik; sürekli "BİZ" kelimesini kullandı. Bu tavrı ile de "TAKIM RUHU" na, özellikle de halka verdiği değeri gösterdi. Eleştirilerde spesifik oldu, konulara ve sorunlara, sürekli pozitif yaklaştı, konulara sürekli açıklık getirdi.
         O’ na göre, işlerin, doğru yapıyor olması da yeterli değil; aynı zamanda doğru işler yapıyor olması da gerekir. Mükemmel bir performansın, küçük ve başarılı eylemlerin, bir örgüsünde oluştuğunu hep söyler. Çalışanların, faaliyetlerini de sürekli değerlendirir. Başarılı olanları da ödüllendirir. 
.          Sayın Dr. Erdinç YIMAZ,  çalıştığı makamların hedeflerini, misyon-vizyonunu, stratejilerini, tarihçesini, kurumsal ilkelerini, değer önermelerini, çok iyi biliyor. Kendisine, yalın yurttaş kimliği ile başvuran, her insanı dinler ve not alır, gereğini de yapar.
           Sayın Dr. YILMAZ, kavramsal ve teknik konulara hâkimdir. İletişim odaklıdır. ast/üst ayrımı olmaksızın, ekibinin, dostlarının, en önemlisi de görev yaptığı, belde halkının, sevinçli veya üzüntülü ve özel zamanlarında, yanlarında olmaya özen gösterir. Tutarlı ve örnek duruş sergiler, temsil kabiliyeti yanında, planlama, organizasyon oluşturma, yönlendirme, koordinasyon yapma ve rehberlikte, örnek bir yöneticidir.
          Sayın YILMAZ, kamu kaynaklarını, etkin kullanma açısında da örnek bir yöneticidir,
Kaynak yaratır, var olan kaynakları da en iyi şekilde değerlendirir, insanları, takım haline getirir, doğru insanları, doğru yerlere yerleştirir ve onların ihtiyaçlarını karşılar, 
            Sayın Dr. YILMAZ için, gönüllülük, bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılır. Kendi,  kendisini motive etme yeteneğine sahiptir. Başarmayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı ilke edinmiştir. İyi ve doğru olduğuna inandığı, bir amaç uğruna çalışan, herkesin, emeğinin karşılığını,‘geleceği yakalayarak’ alacağını hep söyler. 
             İcraatının, her safhasında ,"Toplum katılımı", " Beyin Fırtınası ","Ortak Akıl"  ve Ortak Payda", gibi kavramları, ön planda tutar. Faktörler ne kadar değişse de, değişen koşullarla uyabilen, insanlarla da iyi ilişki kurabilen bir yöneticidir.
            Sayın Dr. YILMAZ, görev yaptığı, her yerde, özellikle de Ergani ve Sivrihisar’ da unutulmadı. Nitekim  Erganili bir şair, bir mısrasında,.”Ergani'den, bir kaymakam geçti.  Gönlümüzde unutulmaz taht kurdu. Yaralarımıza, merhem oldu.  Dertlerimize, kederimize ortak oldu....” diyerek. Onu, en iyi şekilde anlatmıştır.
           Sayın Dr. YILMAZ, duruşu ve söylemleri ve fikirleri ile genç düşünen, risk alan, esnek, dinamik, duygusal ve benzer meziyetlere sahip bir yöneticimiz. Genç kuşağın da onun icraatından, alacağı da dersler vardır. Çünkü hayat kısadır, başarıya ulaşmak için, Sayın Dr. YILMAZ gibi yöneticilerin, tecrübe ve deneyimlerinden yararlanmak gerekir. 
            Sayın YILMAZ, başarılı hizmetlerinden dolayı da bir manevi zengindir.  Görev yaptığı il ve İlçelerin, halkı, icraatlarını ve birlikte yaşadıkları anılarını, dostlarına, çocuk ve gençlerine anlatacaklar. Onlar da, Sayın Dr. Yılmaz la, gurur duyup,  onu örnek alacaklardır. 
            Sayın Erdinç YILMAZ’ ı, kutluyoruz…”

 

673 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398