Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam416
Toplam Ziyaret1685849

Baba yazdı oğlu okudu

Anadolu Türkü Dostları THM Konserinde solist olarak görev yapan Hulisi Yağdıran, babası Abdurrahman Yağdıran’ın yazdığı “Eşi olmayan ağlar” türküsünü seslendirdi.

Vahit Şahin

 "Postacı” ve "Adana Yollarında" türküleri ile ünlenen 85 yaşındaki Abdurrahman Yağdıran’ın yazdığı “Eşi olmayan ağlar” türküsünü oğlu Hulusi Yağdıran sahnede okudu.

Anadolu Türkü Dostları Derneği Türk Halk Müziği Konserinde solist olarak görev yapan Hulusi Yağdıran babasının yazdığı türküyü seslendirdi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde verilen THM Korosunu Mustafa Sonsuz yönetti. Meral Zencertaş’ın sunuculuğu yaptığı konserde Hulusi Yağdıran, babası Abdurrahman Yağdıran’ın yazdığı Eşi olmayan ağlar” türküsünü okumak üzere mikrofona davet edildi. Salonda bulunan baba Abdurrahman Yağdıran da sahneye davet edilerek koro şefi Mustafa Sonsuz tarafından bir buket çiçek takdim edildi. Abdurrahman Yağdıran da kendisine çiçek verenlere, Anadolu Türkü Dostları Derneği yönetici ve üyeleri ile seyircilere teşekkür konuşması yaptı.

Konserde Sinan Sonsuz, Hürriyet Koçak, İlyas Çakmak, Murat Kılıç, Mehmet Aslan, Hüseyin Bilgidağ ve Saadettin Yüksel bağlama çalarken Murat Torun nefesli çalgı ile eşlik etti. Uğur Şenyürek, Mehmet Cenger ve Ömer Şeritoğlu da ritim saz çaldı.

Anadolu Türkü Dostları Derneği Türk Halk Müziği Korosunda Ayla Şahin, Aynur Uğuz, Damla Aslan, Derya Deniz Tung, Gülseren Acer Yıldız, Gülşen Eroğlu Çay, Gülşen Yaşar, Hatice Özcan, Hatice Poyraz, Meral Zencertaş, Selin İnce, Selma Göde, Suna Adamak, Ümit Küreç,  Abbas Dehmen, Ali Haydar Polat, Bülent Cavlak, Bülent Yılmaz, Düzgün Demir, Ergun Akpınar, Fehmi Zencertaş, Hasan Gülay, Hasan Karasaç, Hulis Yağdıran, Hüsnü Yaşar, İlker Göksu, Mehmet Emirler, Nevzat Sütülen, Ömer Remzi Sarı, Ömer Yurdaözer, Özgür Dişli, Şükrü Çetin, Yüksel Şahin ve Zeynel Abidin Akdağ da solist ve korist olarak görev aldı.


335 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231