Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam890
Toplam Ziyaret1669276

Karaisalı’da bir köy okulu futsalda Adana üçüncüsü oldu

Etekli Erkeğin Şehit Fatih Yılmaz Ortaokulu’nun kum sahadan parkeye salona çıkarak Adana 3.sü olması Karaisalı’da sevince yol açtı

Vahit Şahin

Adana’nın Karaisalı İlçesine bağlı Etekli Erkeğin Şehit Fatih Yılmaz Ortaokulu Yıldız Kızlar Futsal Müsabakalarında 37 takım arasından Adana 3.sü oldu. Takım bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Etekli Erkeğin Şehit Fatih Yılmaz Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni  Mehmet Avcı, taşımalı okul olan okula 2014 yılında geldiğinde 4. Sınıf öğrencilerinin bahçede futbol oynarlarken Betül adlı öğrencinin futbol yeteneğinin dikkatini çektiğini belirterek, Adana üçüncülüğüne giden yolun hikayesini şöyle anlattı:

“Bir yıl sonra  yapmış olduğumuz kum sahada şu an okulumuzun 8. sınıfında okuyan Betül ve arkadaşları toplam 11 kız öğrenciden oluşan takımımızla antrenmanlarımıza başladık.  ‘’Bir File Top - Bir Hayal - Bir Umut ‘’parolasıyla yola çıkan okulumuz, 2018-2019 eğitim öğretim yılında katılmış olduğu Yıldız Kızlar Futsal Müsabakalarında 37 takım arasından 3. olarak Adanamızı Türkiye Şampiyonası Grup Müsabakalarında temsil etme başarısı göstermiştir. Malzeme, zaman gibi kısıtlı imkanlarımız  ve bozuk hava şartlarına rağmen kızlarımız yağmu , çamur, kar, buz demeden elinden gelen gayreti göstermişlerdir. Fedakarlık gösteren sporcularıma ve ailelerine çok teşekkür ediyorum.”

Beden eğitimi öğretmeni olarak her yıl çocuklara futsal ayakkabısı, futsal topu, forma gibi malzemeleri kendi cebinden karşıladığını ifade eden Mehmet Avcı, “Umut edelim ki kurum , kuruluşlarımız , belediyelerimiz ve iş adamlarımız ilerki zamanlarda bu şekilde emek veren çocuklarımıza maddi destek olsunlar.Yıllardır bu turnuvalarda başarı göstermiş olan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Futsal Antrenörü İbrahim Güleş hocamız turnuva  sonrası takımımızın yanına gelerek siz ve hocanızın başarısı bizimkinden çok daha değerli bizden daha çok tebrik ve takdiri hakediyorsunuz diyerek  sebebini ise şu şekilde açıklıyordu ben sporcularımı 500 kişi arasından seçtim ve çoğu lisanslı kulüp sporcusu haftanın hemen her günü bu salonda antrenman yapıyoruz siz ise okul olarak toplam 11 kızsınız ve hocanızın  seçme imkanı yok ve 11’inizle o zor şartlarda bu başarıyı elde ettiniz çok çok tebrik ediyorum demesi bizi onurlandırdı. Aynı zamanda da Adanagücü Kız Futbol Takımı antrenörü olan İbrahim Güleş hocamız sporcularımızdan Betül’e takımında oynaması için de teklifte bulunmştur” dedi.

“Biz sadece maç, kupa ve madalya kazanmadık daha önemlisi çocuklarımızı ve onların geleceğe dair umutlarını kazandık” diyen Avcı, “Turnuva sonrası sporcularımdan biri hocam sizi tanımadan önce hayata dair umudum yoktu dedi işte benim en büyük kazancım bu. Maddi manevi desteği olan tüm taraftarlarımıza teşekkürler ediyoruz” şeklinde konuştu.                                                                                                     KARACAOĞLU'NDAN TEBRİK

Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhamnmet Karacaoğlu, Adana üçüncüsü olan sporcular ile beden eğitimi Öğretmeni Mehmet Avvcı'nın başarı hikayesinden dolayı tebrik ettiğini belrterek, başarılar diledi.

2426 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339