Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam201
Toplam Ziyaret1667843

AKAPDER’de Çanakkale Konferansı

23. Dönem Çanakkale Milletvekili ve Belediye Başkanı Mustafa Kemal Cengiz “Çanakkale Savaşlarına Farklı Bir Bakış ve Çanakkale Ruhu” konulu bir konferans verdi.

 Ankara'daki Adana Karaisalılar Aladağlılar Pozantılılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (AKAPDER) eğitim-kültür faaliyetleri AKAPDER Sohbetleri ile devam etti. Bu kapsamda, AKAPDER Genel Merkezi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

23. Dönem Çanakkale Milletvekili ve Belediye Başkanı Mustafa Kemal Cengiz “Çanakkale Savaşlarına Farklı Bir Bakış ve Çanakkale Ruhu” konulu bir konferans verdi.

Çanakkale’yi bir Çanakkaleliden, Mustafa Kemal Atatürk’ü bir Mustafa Kemal’den dinleme fırsatı buldular.

AKAPDER Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Oğuz’un yönettiği konferans, tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile devam edilerek şehitlerimizin ve tüm geçmişlerimizin ruhları için Fatiha’lar gönderildi:

Konferansta Cengiz, Çanakkale Savaşına konu olan Çanakkale Boğaz’ı ve bölgesindeki coğrafya hakkında detaylı bilgi vererek Çanakkale savaşlarının hem denizde hem de karada yaşandığını belirterek dinleyenleri o günlere götürdü. Ayrıca, Çanakkale savaşının başlamasından önceki süreçte askeri, coğrafi ve fiziki olarak yapılan hazırlıklar hakkında da bilgi veren Cengiz, Osmanlı Saray’ının Çanakkale savaşına ilişkin yaklaşım ve tutumlarına ilişkin bilgilendirme de yaptı. Çanakkale savaşının kazanılmasının Aziz Türk Milleti üzerinde yarattığı olumlu düşünce ve psikolojik etkisinin kurtuluş savaşının kazanılmasında oynadığı büyük rolden bahseden Cengiz, Çanakkale Savaşının kazanılmasının diğer bir sonucunun da başta Rusya olmak üzere birçok ülkede sonuçlarının ortaya çıktığını belirterek, bunlara ilave olarak Çanakkale savaşının tüm dünyadaki mazlum milletlere de iyi ve büyük bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Cengiz, sunumunda Çanakkale şiirlerine de yer verirken Çanakkale ruhunu da yüreklere nakşetti.

Mustafa Kemal Cengiz’in okuduğu şiirlerden biri de şöyle:

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Çanakkale Destanı 18 Mart'la başlar

Bütün Dünya Nusrat'ı saygıyla alkışlar

Denizler tanır bizi bilirler o seferi

Çanakkale geçilmez düşman dönsene geri

 

Boğazı geçmek için toplansa da bütün Cihan

Koskoca gemiler gelse de üzerime yan yan

Toplanın toplanın efendiler bu pınardan içilmez

Yanlış kapıyı çaldınız yanlış kapıyı çaldınız

Çanakkale geçilmez Çanakkale geçilmez

276 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339