Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam904
Toplam Ziyaret1669290

BANA GELEN DEĞİŞİK KONULU KİTAPLAR

Sevgili okurlar her bir kitap dünya… Siz öyle değil diyebilirsiniz. Hele bir yoğunlaşın üzerinde, neler söyleyecek size bakalım… (M. Demirel Babacanoğlu )

M. Demirel Babacanoğlu 

Sevgili okurlar her bir kitap dünya… Siz öyle değil diyebilirsiniz. Hele bir yoğunlaşın üzerinde, neler söyleyecek size bakalım… Bir yazar, kitaplar benim arkadaşım dostlarım sırdaşlarım diyor. Onlardan öğrenirim her tür bilgiyi. Onlar için ayıp kayıp yoktur. Kıskanmazlar hiç kimseyi. İsteyen herkese bilgi verir. Aydınlatır yolu, çözer düğümü…Kısa kısa tanıtmaya çalıştığım kitaplar böyle kitaplardandır. Okuyalım.

Yaşar Kemal- HÖYÜKTEKİ NAR AĞACI (roman), 93 s., YKY, 1977; “… Benim sarı öküzü kurban kesmişler hey Aşık Ali,”  dedi. “Ben ondan ayrılırken arkasına döndü döndü de ağladıydı, tıpkı insan gibi…”S. 93)

Oğuz Paköz- KURTLAR KÖYÜNÜN GÖRKEMLİSİ (roman), 131 s., Ayzıt y., 2018;  “… Kara Doğan Demiroğlan’a, ‘Bak arkadaş, Nemrut, İbrahim Peygamberi yakmak için ağaçları keserek Urfa’ya götürmüş. Dağ, bu duruma üzülerek, üstümde ot bile bitirmem diyesiymiş…”(s. 14)

Ramazan Sevgili- BEŞİNCİ MEVSİM, (roman), 190 s., Tunç y., 2017; “… Bir hafta geçti. Günlerden  pazartesiydi, Kudret içindeki hasret yangın yerine dönmüştü. Özgül’ü aradı. …”(s. 167)

Mansur Işıkbol- MUZ SEVDASI (roman), 298 s., Kendi y., 2017; “… O çevrede bir cinci vardı. Cinci döndü de onun peşine düşmüştü. Ona kendisi ile çalışmasını söyledi. Onunla çalışmaya başladı…” (s. 29)

Mustafa Naci Özer- KİREÇ ÇUKURU (anı), 104 s., Karahan y., 2016; “… Tanrım! Bu ne kalabalık? Ana baba günü derler ya, işte öyle bir gündü…”(s. 45)

Emin Doğan- YEŞİLİM (öykü), 103 s., kendi y. (?); “… Karadut fidelerinden birini dere kenarına, diğerini kalenin üzerinde çocukluğumun unutulmaz hayali eski karadut ağacının yerine diktik…”(s. 37)

Ferhat İşlek- YAZI KALSIN (deneme), 224 s., Can y., 2017; “… Yaşar Kemal, bugünkü düzene komradorluk düzeni diyor bir yazısında. Ona göre bu komradorluk yeri gelir ulusalcı, yeri gelir demokrat, yeri gelir halkçı, hukukçu olur…”(s. 17)

Serdar Yakar/ Yrd. Doç. Dr. Cevat Polat- MUSTAFA OKUMUŞ (Hayatı Sanatı ve Eserleri) anlatılmaktadır, 230 s., Çağrı y., 2018; “… Mustafa Hoca, ‘Gavur Gölü Havzası’ adlı eseriyle Gavur Gölü’nü kurutma projesinde yer alan dönemin yöneticilerinin aldıkları ve  uyguladıkları kararların sonucunu hesap edemediklerini, sorunları günümüze bıraktıklarını belirtmekte ve bu sorunların nasıl çözülmesi gerektiğinin yolunu çizmektedir…”

Tülay Koçak- DÜŞKUŞAĞI MASALLAR, (masal), 51 s., Kendi y., 2018; “Bir varmış, bir yokmuş, Anadolu’nun uzak bir yerinde bir köy varmış. Bu köyde, çok uzaklardan gelen kaval sesi duyulurmuş. Bu ses derin bir sessizliğin içinde su gibi akarmış…”// NASRETTİN HOCA (fıkra), 32 s., Kendi y., 2018;  Hoca eşlerine gök boncuk dağıtmış. Bir gün küçük eşi Hoca’ya, ilk eşini mi, yoksa beni mi çok seviyorsun demieş? Hoca gök boncuk kimdeyse onu çok seviyorum diye yanıtlamış.

Umran Mustafa İşcan- İSTANBUL BEBEK (tanıtım), 144 s., Nergiz y., 2016; “Bebek Semti, İstanbul Boğazı’nın Rumeli kıyısında yer alıp Arnavutköy ile Rumelihisarı ve aynı adı taşıyan koyun kıyısındadır. Antik çağdaki adı, Khala idi…”(s. 7)

Mustafa Topaloğlu- BİZİM KÖYDEN İNSAN MANZARALARI (tanıtım), 208 s., Etkileşim y., 2018; “…  Ne güzel çorbalarımız vardır: Mercimek çorbası, ezogelin, yayla çarbası, hele de arabaşı… Şapka çıkarırım arkadaş…”(s. 82)// BİR NAZAR EYLEDİM (tanıtım), 2016 s.,  Oğulcuk Kitaplığı y., 2017; “… Ağaç kültü içerisinde kutsallık atfedilen ağaçlardan dut ağacı. Evin ruhu olarak adlandırılır,..”(s. 115)

Tuğrul Sarıtaş- ÜÇ ADAM YİRMİ BEŞ CELLAT (belgesel), 327 s., Kültürajans y., 2016; “… Vatan Cephesi Başkumandanı Kemal Aygün,  barların haraççısı Faruk Oktay ve üniversite gençliğinin amansız celladı…”(110)

Abdulkadir Güler- ELLİ YIL BÖYLE GEÇTİ (sanatsal yaşamöyküsü),  305 s., Kültür Bakanlığı y., 2014; Sanatçının elli yıllık sanat çalışmalarının ürünleri hakkında neler denilmiş . neler söylenmiş, nasıl kutlanmış ellinci sanat yılı anlatılmaktadır…

Asaf Hişmi- GERİ KALMIŞLIĞIN ANOTOMİSİ (eleştiri), 237 s.,  kendi ., 2010; “… Aydın bilgi çağını yakalamak ve çağdaş yaşam koşullarını yaratmak için eksikliklerini tamamlar ve olası kusurlarını giderici tedbirler alır. Kendini yeniler. Toplumu ileriye götürmeyi amaçlar…”(s. 72)

Bekir İşlek – Musa Tolu, ÇUKUROVA FOLKLORU ÜZERİNE MEKTUPLAR –(3 cilti- halkbilim-toplam 1295 s.; 1. cilt kendi y., 2016,/  2. Cilt kendi y., 2016/  3. Cilt Adana Büyükşehir Belediyesi y., 2018; 1. cilten; “… Komşu Emiş Karı’nın salası okunuca, öğretmen Ali’nin eşi Ayşe Hanım cenaze evine gitmeye hazırlanır. Anasının cenazeye gitmesini istemeyen küçük  kızı Hatice bu işe engel de olamayacağına göre, ‘ana oralarda oyalanma, ağlayıver de çabuk gele diyerek uyarır…” /  2. Ciltten; “… Kahvelerde lokallerde  ‘yancılık’ kendiliğinden kalktı. Yarım saat, bir saat otursan pişpirik karesinin bir köşesine; ‘hoş geldin ede, bir şey içer misin denmiyor artık…”(s. 31) / 3. Ciltten; Garip’in Şahsenemle evlenebilmesi için para kazanması gerekir. Bu nedenle gurbete çıkar Garip, 7 yıl sürer gurbet yaşamı…”(s. 58)


 

 

263 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339