Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam294
Toplam Ziyaret1667936

Seyhan Belediye Meclisi toplandı

CHP’li Gurup Sözcüsü Elif Uzun, AK Parti Gurubu Sözcüsü Yalçın Limoncu, MHP Gurubu Sözcüsü Rahmi Benli ile HDP Gurubu Sözcüsü Sabahattin Okuducu, partilerin Büyükşehir ve Seyhan Belediye Başkan adaylarının belirlendiklerini belirterek, tüm adaylara b

VAHİT ŞAHİN

Seyhan Belediye Meclis Şubat ayının birinci oturumunu gerçekleştirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılmadığı oturumu Meclis 1. Başkanvekili Yusuf Akıncı, Yasemin Çelik ve Nurul Feda İnep yönetti.

Gündem dışı söz alan CHP’li Gurup Sözcüsü Elif Uzun, AK Parti Gurubu Sözcüsü Yalçın Limoncu, MHP Gurubu Sözcüsü Rahmi Benli ile HDP Gurubu Sözcüsü Sabahattin Okuducu, partilerin Büyükşehir ve Seyhan Belediye Başkan adaylarının belirlendiklerini belirterek, tüm adaylara başarılar dileyen konuşmalar yaptı.

MHP Gurubu Sözcüsü Rahmi Benli, işe yeni başlayan sözleşmeli personellere yönelik ücret ödenmesinin mecliste en üst tavanı geçmeyecek şekilde karar aldığını ancak idarenin en alt tavanın da altında bir ödeme yaptığına dikkat çekerek, “Bundan MHP olarak biz sorumlu değiliz” dedi.

AK Parti Grubu Sözcüsü Yalçın Limoncu da,  Seyhan Belediyesi’nden ihale alan bir müteahhidin alacağını alamadığı için intihar ettiğine dair sosyal medyada haberlerin yayınlandığına dikkat çekerek, bu konuda bilgi verilmesini istedi.

Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Türkan Eşli, intihar eden müteahhidin tüm hak edişlerinin bir banka tarafından temlik edildiğini, 2 hak edişini ise Ocak 2019 ayında belediyeye geldiğini ve bu ödemenin de Şubat ayında yapılacağı bilgisini vererek, merhum müteahhittin başka bir alacağının olmadığını, bu konuda Seyhan Belediyesi Basın Bürosu tarafından tüm medyaya duyuru yapılacağını söyledi.

20 maddeden oluşan Seyhan Belediye Meclisi gündemindeki 9. Madde, idarenin önerisiyle bir ay sonra görüşülmek üzere gündemden çıkarıldı.

Gündemin birinci maddesinde bulunan Adana 3.İdare Mahkemesi’nin Pınar Mahallesindeki bir parsele yönelik iptal kararına yönelik komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesi, Kozan Belediyesi’nin afetlere karşı kullanılmak üzere iş makineleri yardımı talebi ilgili komisyonlara oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi ise, belediye ve bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği 5 mimar tahsisine yönelik talep de ilgili komisyonlara oy çokluğu havale edildi.

Seyhan Belediye Meclisi çalışmalarına 5 Şubat 2019 tarihinde saat 17.00’de devam edecek.

SEYHAN BELEDİYESİ'NDEN İNTİHAR AÇIKLAMASI

Seyhan Belediyesi: “Müteahhit Devrim’in belediyemizden vadesi geçmiş bir alacağı bulunmamaktadır” 

Kamuya ait bazı inşaatların yapım işini üstlen ve ekonomik kriz nedeni ile intihar ettiği belirtilen Müteahhit Hasan Ulaş Devrim’in Seyhan Belediyesi’nden vadesi geçmiş alacağının olmadığı bildirildi.

Seyhan Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğünden yapılan açıklamada;“Hasan Ulaş Devrim İnşaat Şirketi belediyemizden Demetevler Spor Kompleksi İnşaatı işinin ihalesini 5.4.2018 tarihinde 2.647.000 TL bedel ile almış ve Mayıs ayında yer teslimi yapılmıştır. Yine aynı firma Akkapı Mahallesi Emekli Dinlenme Evi inşaatı işi ihalesini 18.6.2018 tarihinde 238.000TL ihale bedeli ile almıştır. Devam eden inşaatlardan Akkapı Emekli Evi için 174.412.22 TL Demetevler Spor Kompleksi İnşaatı için 5 adet hak ediş toplamı 1.218.641,90 TL’si ödenmiştir. Bahse konu şirketin belediyemizden olan alacaklarının 2.254.009 TL’lik kısmı bir bankaya temlikli olduğundan ödemeleri şirket sahibi yerine ilgili bankaya yapılmaktadır. Bahse konu inşaatlar tamamlanmamış olup yapım çalışması devam etmektedir”Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur…

 



569 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339