Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam557
Toplam Ziyaret1685312

Seyhan Belediye Meclisi’nde AK Parti-MHP ittifakı devam ediyor

Seyhan Belediye Meclisi 2019 yılının ocak ayının beşinci oturumunda AK Parti ile MHP çoğunluğu sağlayarak ittifak yaptı. CHP gurubu azınlıkta kalınca kararlar ittifak lehinde alındı.

 VAHİT ŞAHİN

Seyhan Belediye Meclisi’nde AK Parti ile MHP ittifakı doğrultusunda kararlar geçiyor.

Bugün toplanan Seyhan Belediye Meclisi 2019 yılının ocak ayının beşinci oturumunda AK Parti ile MHP çoğunluğu sağlayarak ittifak yaptı. CHP gurubu azınlıkta kalınca kararlar ittifak lehinde alındı.

Meclis 1. Başkanvekili Yusuf Akıncı, Katipler Yasemin Çelik (CHP) ve Nurul Feda İnep (MHP) Başkanlığında toplanan Seyhan Belediye Meclisi 4 maddeyi görüştü. Belediye ve bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına ait yönetmeliğin 10 maddesi gereği ihdas talebi ile ilgili 5 adet mimar alımına ilişkin komisyon raporu AK Parti ve MHP’nin 16 ret oyuna karşılık CHP’nin verdiği 13 kabul oyuyla reddedildi.

Akkapı Mahallesinde tescili taşınmaz kültür varlığı İbrahim Ağa Konağı’nın Seyhan Belediyesi bünyesinde bölgeye kültür fonksiyonlu hizmet edebilmesi amacıyla Seyhan Belediyesi tarafından 10 yıllık kullanılması karşılığı restore edilmesi ile ilgili CHP Gurubunun teklifine karşılık, MHP ve AK Parti 10 yıllık sürenin az olduğunu, bu sürenin 20 yıla çıkarılması teklifi oylamaya sunuldu. Teklif AK Parti ve MHP Gruplarını oyları ile sürenin 20 yıla çıkarılması kabul edildi.

Gürselpaşa 2 Nolu Dinlenme Park alanının adının Gürselpaşa Şehit Jandarma Er Zeynel Abidin Sofuoğlu Dinlenme Parkı olarak değiştirilmesi talebi ile ilgili komisyon kararı oy birliği kabul edildi.

Yenibaraj 4 Nolu Çocuk ve Dinlenme Parkı’nın adının Yenibaraj Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin Çocuk Parkı olarak değiştirilmesi ile ilgili komisyon raporu ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Seyhan Belediye Meclisi gündeminde bulunun son 3 maddeyi ise yarın görüşecek.

341 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231