Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam9
Toplam Ziyaret1685442

AKAPDER’den 5 Ocak kutlaması

AKAPDER 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Yıldönümünü Bir Konferansla Kutladı



Dr. Mustafa Doğan, Adana’nın Kurtuluş Günü olan 5 Ocak’ın 97 yıl önce düşman işgalinden kurtuluş destanin yazıldığı gün olduğunu belirterek, “Bu kurtuluş mücadelesinin, bu uyanışın ateşi nesillere verildiği sürece milletimiz, devletimiz ve vatanımız ebediyen var olmaya devam edecektir” dedi.

Ankara’daki Adana Karaisalılılar Aladağlılar ve Pozantılılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKAPDER), 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü münasebetiyle bir konferans düzenledi.

AKAPDER Genel Merkezi Kültür Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Dernek Başkanı Dr. Mustafa Doğan, Kurtuluş Savaşı öncesi hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, bağımsızlık mücadelesinin gelişimi, Adana ve yöresinin işgal süreci, Adanalıların verdiği kurtuluş mücadelesi ve nihayet düşmanın vatan topraklarından nasıl kovulduğuna dair bilgiler sundu.

Doğan şunları söyledi:

“5 Ocak Adana'nın kurtuluş günü, yerel halkın asli unsurunun öncülüğünde verilen bir kahramanlık mücadelesinin neticesidir. 97 yıl önce düşman işgalinden kurtuluş destanin yazıldığı gündür. Bu kurtuluş mücadelesinin, bu uyanışın ateşi nesillere verildiği sürece milletimiz, devletimiz ve vatanımız ebediyen var olmaya devam edecektir.”

359 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382