Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam588
Toplam Ziyaret1668974

ÇDSO, yeni yıla konserle merhaba dedi

konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Aslı Kıyıcı (soprano) ve Ezgi Karakaya (mezzo-soprano) ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Opera Bölümünden 2006 yılında mezun olan ve birçok opera eserlerinde başrol te



VAHİT ŞAHİN

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) verdiği konser ile 2019 yılına merhaba dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salon’unda gerçekleştirilen konser Türkiye’nin genç orkestra şeflerinden Dağhan Doğu yönetiminde izlendi.

Popüler aryalar, valsler ve süitlerden seçmelerin seslendirildiği konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Aslı Kıyıcı (soprano) ve Ezgi Karakaya (mezzo-soprano) ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Opera Bölümünden 2006 yılında mezun olan ve birçok opera eserlerinde başrol temsili yapan Gürkan Sezgin (tenor) sahne aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu ve balkonunun tamamen dolduğu görüldü. Sahne yeni yıl nedeniyle süslenirken, konser sonunda konfetiler ve balonlar patlatıldı. Tüm sanatçılar, konser sonunda ayakta alkışlandı.           


Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası 1988 yılında kuruldu.17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan ÇDSO, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 ocak 1992 tarihinde ilk konserini verdi. Daha sonra sanatçı sayısı 46 kişiye ulaşan orkestra, Çukurova Filarmoni Derneğinin katkıları ile konserlerini gerçekleştiriyor. Bugün dışardan ek takviyeler ile 70 ‘e ulaşan sanatçısıyla topluma klasik müzik sevgisi aşılayan ÇDSO, enerjisini salonların dışına taşıyarak, köylerde,  cezaevlerinde, hatta göçebe çadırlarında klasik müzik konserleri veriyor. ÇDSO uluslararası turnelerde de Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil ediyor.

319 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339