Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam943
Toplam Ziyaret1687452

Esra Bora’dan tezhip sergisi

25 yıllık 70 eserini Adanalıların beğenisine sunan Ressam Esra Bora’nın sergisi bir hafta açık kalacak.Bora,“Bu güzel ve anlamlı sanatımıza sahip çıkmak, yorumlamak, çok emek vererek sizlere sunmak beni çok mutlu ediyor" dedi.



    VAHİT ŞAHİN

İskenderun doğumlu olup İstanbul’da yaşayan Esra Bora, 70 eserden oluşan tezhip sergisini açtı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 25 yıllık eserlerini sergileyen Esra Bora, “Tezhip kelimesi Arapça olup, altınlamak anlamına gelir. Değerli levha ve evrakların manevi değerlerini ifade etmek amacıyla gelişmiş bir sanat dalıdır. BU sanatı icra eden kadınlara müzehhibe erkeklere müzehhip denir. Kuralları olan, sabıra dayanan bir sanattır” dedi.

Bora, “Sergimde hem klasik tezhipten örnekler, hem de zaman içinde kendimi bulduğum özgün stilize çalışmalardan örnekler bulabilirsiniz. Olmazsa olmaz formatlarından Hilye-i Şerif sergimizde ilk 2 sırada yer almaktadır. Bu eserleri guaj boya, 22 K altın, akrilik kullanarak yaptım. Bu güzel ve anlamlı sanatımıza sahip çıkmak, yorumlamak, çok emek vererek sizlere sunmak beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Esra Bora’nın sergisi 1 hafta süreyle açık kalacak.


517 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382