Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam673
Toplam Ziyaret1681758

ÜNAL KUŞ DÜNDEN BUGÜNE RESİM SERGİSİ

Ressam Ünal Kuş 03.12.2018 günü Dünden Buguüne konulu resimlerini AÇS’de sergiledi. Çok sayıda sanatsever, çağrılı resimleri izlediler. (Haber: M. Demirel Babacanoğlu)

Ünal Kuş 1959’da Ordu-Fatsa’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Resim Bölümü Yüksek Lisansın bitirdi. Adana Güzel Sanatlar Lisesi kurucularındandır. Yurt içinde dışında birçok karma sergiye, sempozyuma katıldı, kişisel sergiler açtı. Toplam 14 ödül aldı. Amerika, Rusya, Fillandiya, Hırvatistan, Hong Kong, Fransa gibi ülke koleksiyonlarında resimleri yer almaktadır. Ressam, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyesidir.

Bu sergide, ressamın ağırlık olarak portre çalışmalarını görüyoruz. Renkler ateş renginden kül rengine doğru serpilmelerle sürüyor… Kimi yerde soğuyor, kimi yerde baharlaşıyor, kimi yerde hüzünleşiyor, kimi yerde sıcaklaşıyor… Sıcak soğuk renklerin bir karması, bir bireşimi diyebiliriz…

Portre mi desem, portreler mi? İkisini birden söylemek ulaştıracak amaca ama, ulaştırmaya da bilir de! Bakınız bu tabloya, öne doğru çıkmış canlı bir portre! Hemen yanında ölü portreleri… İnsanın ölü resmine natürmort denmiyor! Dense kıyamet mi kopar?

Çizgiler, renkler resim sanatının doruğunda denebilir!

Bakınız başka bir portresi… Şimdi anlattığım, söylediğim, tanımladığım portrelerden geri kalmaz… Çözülecek sorunlar üzerlerine yığılmış gibi, biraz dönük, biraz öfkeli bakıyorlar!

Burada da bir başka portre, kadınla bütünleştirilmiş (mi)? Yoksa sorular mı açıyor? Rengi, duruşu, betimi yönlendiriyor buraya… Bay öfkeli, kadın mutsuz… Ne demeli?

Ünal Kuş nü’ler de eklemiş sergisine; yüzü oldukça soğuk renkle betimlenmiş birinin… Göğüsten ayağa ısıtılmış renkler… Diğer iki nü’de şiş göbekler, büyütülmüş göğüsler, bozulmuş (deforma) beden, açık soğuk renkle gösterilmiş yüzler… Anlak yapımızı zorluyor…

Diğer figürler de öyle. Siyah bir baş, balıklı kadınlar, dinlenmeye çekilmiş nü’ler, tekerlekli sandalyede engelli kadınlar, yolculuk, parmaklılıklar ardında insanlar, birlikte bir kadın bir bay…

Sergi 12 Aralık’a kadar izlenebilir.

 

434 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704