Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam243
Toplam Ziyaret1667885

Engelli fotoğrafçılar, profesyonellere taş çıkarttılar

“Dezavantajlı otistik, fiziksel engelli, daum sendromlu muhteşem fotoğraflar çektiler. O çekilen fotoğrafları seçerken çok zorlandık. 31 adet eserden oluşan ve “Benim Gözümden” adlı bu sergiyi onların gözünden oluşturup Adanalılarımıza sunduk.”

 

VAHİT ŞAHİN

Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin engelli çocuklarının çektiği fotoğraflar profesyonel fotoğrafçıları gölgede bıraktı.

Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nüvit Dağtekin, 5 yıl önce derneklerini engelli çocukları sosyalleştirmek amacı ile kurduklarını belirterek, “Bu beşinci yılımızda çocuklarımızla “Benim Gözümden” adlı etkinliği yapmaktan çok mutluyuz” dedi.

Dağtekin, bu projenin Adana Kent Konseyinin paydaşı olduğu bir proje olduğunu belirterek, “Bu projemizi Adana’da ilk kez hayata geçirdik.20 dezavantajlı otistik, fiziksel engelli, daum sendromlu olmak üzere bu çocuklarımızın her birine önce fotoğraf makinesi verilerek fotoğraf eğitimi verildi. Ankara’dan gelen eğitmenler çocuklarımıza fotoğraf makinesini nasıl tutacaklarını, onlarla n asıl fotoğraf çekeceklerini öğrettiler. Ardından Adana’nın tarihi ve güzel yerlerinde 2-3 gün boyunca çekimler sürdü. Muhteşem fotoğraflar çektiler. O çekilen fotoğrafları seçerken çok zorlandık. 31 adet eserden oluşan ve “Benim Gözümden” adlı bu sergiyi onların gözünden oluşturup Adanalılarımıza sunduk” dedi.

569 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339