Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam1058
Toplam Ziyaret1687567

AK Parti-MHP ittifakı Seyhan Belediye Meclisi’ni çalıştırmadı

AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri meclise girmeyince CHP çoğunluğu sağlayamadı ve meclis toplantısı gerçekleştirilemedi.CHP’li Meclis üyeleri olaya tepki gösterdiler.



VAHİT ŞAHİN

Seyhan Belediye Meclisi Aralık ayı 3.oturumunu gerçekleştiremedi. AK Partili ve MHP’li belediye meclis üyeleri, meclis salonuna girmeyince CHP çoğunluğu sağlayamadı ve meclis oturumu gerçekleşemedi.

Seyhan Belediye Meclisi oturumunu açmak üzere Meclis 1. Başkan Vekili Yusuf Akıncı, Meclis Asil Kâtibi Yasemin Çelik ve MHP’li kâtip üye katılmayınca CHP’li Yedek Meclis Üyesi Bayram Bilgin divandaki yerini aldı. Akıncı, yoklama yaptırdı. Çoğunluğun olmadığı anlaşılınca meclis oturumu gerçekleştirilemedi.

16 Meclis üyesi toplantıya katıldı. 10 meclis üyesinin Azerbaycan gezisi nedeniyle mazeret dilekçesi bulunduğunu söyleyen Seyhan Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Yusuf Akıncı, mecliste çoğunluğun olmadığı gerekçesi ile mazeret dilekçelerini de oylayamadıklarını açıklayarak, meclis toplantısını kapattı.

CHP’li Meclis üyeleri daha sonra divana gelerek Akıncı’dan bilgi almaya çalıştılar.

CHP Gurup Meclis Üyesi Elif Uzun, AK Partili ve MHP’li üyelerinin neden meclis toplantısına katılmadığını bilmediklerini belirterek, “Biz gerçekten şuanda iktidarda olan siyasi partinin demokrasiyi amaç olarak değil, araç olarak gördüğünü şu boş olan koltuklardan görmüş bulunduk. Çok üzüntü içindeyiz. Burada olsalardı biz de tepkilerinin sebebini öğrenirdik. Akis halde bizimkisi sadece bir niyet okuma olur. Burada yasa vardır, tepkilerini burada dile getirmiş olsalardı, tartışılabilirdi. Niçin böyle davrandıklarını kesinlikle bilmiyoruz. Böyle, öğrenme şansımız olamadı” dedi.
Seyhan Belediye Meclsis'nde CHP'nin 20, AK Parti'nin 12, MHP'nin 11 ve HDP'nin de 3 meclis üyeliği bulunuyor.

Seyhan Belediye Meclisi çalışmalarına bugün saat 10.30’da devam edecek.

359 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406