Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam585
Toplam Ziyaret1668227

Sponsor bulurlarsa Çanakkale’ye gitmek istiyorlar

Karaisalı Cumhuriyet İlkokulu 2/C sınıf öğrencileri Şehitler Haftası’nda Çanakkale Şehitliğine sınıfça gitmek istiyor.



Karaisalı İlçesindeki Cumhuriyet İlkokulu 2/C sınıf öğrencileri Şehitler Haftası’nda Çanakkale şehitliğine sınıfça gitmek istiyor.

Adana İli Karaisalı İlçesi Cumhuriyet İlkokulu 2/C sınıfı Öğretmeni Fikret Avluk, “10 Kasım´da sınıfça Ankara-Anıtkabir Eğitim ve Tarih amaçlı okul gezisi planlamamıza rağmen maddi imkansızlık nedeniyle yardım ve sponsor bulamadığımızdan dolayı gezimizi gerçekleştiremedik.Şehitler haftasında Çanakkale şehitliğine sınıfça gitmek istiyoruz” dedi.

Avluk, “Çocukların yaşayarak gezerek görerek öğrenmeleri bilgilerinin kalıcı olmasını istiyoruz. Bu geziler kazandırdıkları deneyim ve becerinin yanı sıra öğrencilerimizin okul yaşamından geriye kalan güzel anılar arasında yer alacağını ümit ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet İlkokulu 2/C sınıfı Öğretmeni Fikret Avluk ,başarılı eğitim anlayışının temeli fedakârlık ve sevgi olduğunu belirterek, “İlçemizin ilk milli ve yerli güzide üretim tesisi olan Dalga Su Fabrika ziyaretimizde, içtiğimiz bir yudum suyun üretiminden soframıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini, fabrikadaki makinelerin çalışma şekilleri, nasıl üretildiği, nasıl yapıldığı gibi konularda çocuklarımıza bilgilendirme yapılmıştır. Yeni bilgi, yeni icatları doğurabilir. Gayemiz öğrencilerimizi Atatürk ilke ve İnkılâplarına, Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve çağın gereklerine, devletine, bayrağına, dinine, örf ve adetlerine bağlı uygun bireyler olarak yetiştirmektir. Çocukların yaşayarak gezerek görerek öğrenmeleri bilgilerinin kalıcı olmasını istiyoruz. Bu geziler kazandırdıkları deneyim ve becerinin yanı sıra öğrencilerimizin okul yaşamından geriye kalan güzel anılar arasında yer alacağını ümit ediyoruz. Zira eğitim, topyekûn bir milleti ve ülkeyi ilgilendiren bir faaliyetler bütünü olup, insanlar bazen gücünün yetmeyeceği işlerle veya zorluklarla karşılaşabileceği ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarımızın eğitim-öğretimine destek ve mutluluklarına ortak açısından kurulduğu günden bu yana “hayattan aldığını hayata verme” sosyal sorumluluk kapsamında gerek kamu, gerekse kurumsal firmalardan ve hayırseverlerden ara sıra ihtiyaca göre yardım ve destek istemek zorunda kaldığımız bir gerçektir” dedi.

Eğitimde ‘Beşikten mezara kadar ilim öğrenin, ilim Çin’de de olsa alınız” sözünde hareketle, anne ve baba olarak çocuklarına bırakacağı en büyük mirasın iyi ahlak ve eğitim olduğunu kaydeden Avluk, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert bile yoktur, hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Kalıcı olan ve sizden sonra anılacak olan eserleriniz ve hizmetlerimizdir. İnsan, şüphesiz fanidir. Bunun için bugün burada ve yarın her alanda her birimiz en azından bir fidan olan çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamalıyız. Zenginlik ve büyüklük paylaşmaktır, vermektir, kendinde olanı olmayana aktarabilmektir. Bu bağlamda bizlere bu imkanı tanıyan Dalga Su Fabrikamızın yönetimine gezide gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet İlkokulu 2/C sınıfı Öğretmeni Fikret Avluk şunları kaydetti:

“Türkiye’mizin ve geleceğimizin teminatı, yarınlarımız bizim en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımıza yatırım yapmak, eğitimine katkı sağlamak, sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmak hepimizin asli görevleri arasında yer almaktadır. Ülkemizin parlayan yıldızı haline gelen ve halkımızdan aldığı güç ve güvenle “Güçlü Türkiye’nin Yenilenen PTT’si” sloganıyla kurulduğu ilk günden bugüne kadar 178.yıldır halka hizmet veren PTT A.Ş.'miz Adana İli Karaisalı İlçesi Cumhuriyet İlkokulu 2/C sınıf öğrencilerimize PTT Pette çantaları, etkinlik kitapları, oyuncak projesi kapsamında ‘Pette Oyunu’ ve PTT Çocuk Dergisi', PTT Pul Müzesi tarafından Küçük Filatelistler için 'Pul ve Pulculuk Bilgisi', 'PTT Çocuk Filateli Kitabı' ile 'Bilgi Çağına Notlar' isimli eser notluğundan oluşan hediye paketlerinin dağıtımını yapmasından dolayı Öğrenci-Öğretmen, Sınıf Annesi-Veli olarak çok mutluyuz. Mutluluk bir bakış açısıdır ve sadece “bir niyet” kadar uzağımızdadır.

Eğitimin altyapısının iyileştirilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi tek başına kâfi değildir. Zira eğitim, topyekûn bir milleti ve ülkeyi ilgilendiren bir faaliyetler bütünüdür. Çocuklarımızın eğitim ve öğretimine katkı sağlamak için çaba sarf eden her yıldız bizim için bir umuttur ve en büyük yıldızımız bize en yakın olan sizlersiniz. Sizlerin desteğiyle varlığımızın geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesi, öncelikli hedefimizdir. Hediye dağıtımında emeği geçen başta Sayın Bakanımıza, PTT A.Ş. Genel Müdürümüze, Yönetim Kurulu Üyelerine, Daire Başkanlarımıza, Adana ve Karaisalı PTT Müdürümüze ve personellerine iyi niyet çerçevesinde görevlerini üstün gayret ve azimle yerine getiren, fedakârca çalışmalarını sürdüren ve bu hizmet yolculuğunda bizleri yalnız bırakmayan bütün PTT çalışanlarına, yöneticilerine ve camiasına bizlere gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederim.”

1122 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339