Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam340
Toplam Ziyaret1685095

YASİN DİKİLİTAŞ’TAN ANLAMLI TAŞLAR SERGİSİ

Yasin Dikilitaş 1976 Tarsus doğumlu, Mersin’de yaşıyor. Tuğba Küçükbahar’dan da akrilik boya üzerine dersler aldı. Taşları heykelciklere dönüştürüyor. (Haber: M. Demirel Babacanoğlu)

 

İlk sergisi Mersin-İçel Sanat Kulübü’nde; ikinci ise AÇS (Adana Çimento Sanayi Sanat Galerisi)’nde (12.11.2018) açıldı.

Özellikle mermer özelliği taşıyan taşları yontuyor, törpülüyor, zımparalıyor, camekanlı tuvallere yerleştiriyor… Kimi kelebek, kimi böcek, kimi kuş, kimi insan… figürleri oluyor.  21 Kasıma dek açık kalacak.

İzleyelim:

Bakınız işte yapıtlardan biri dal üzerine konmuş sıcak renklerle yansıtılmış kuş şaşırtıyor sizi. Sonra Halter kaldıran bir sporcu; ayaktan başa, haltere kadar taş… Öyle canlı ki yeniden, yeniden bakıyorsunuz…

Yelkenliler yüzüyor denizde, taş mı gerçek mi olduğunu pek ayıramıyorsunuz. Leylekler de öyle. Deniz kenarında bir ada manzarası taşların gizemiyle oluşturulmuş. Ağaç dalları çiçekli meyveye durmuş, canlı gibi geliyor size.

Şu çiçekleri, şu ağaçları, şu canlılıkları tutabilene aşk olsun. İşte birbirine sarılmış iki çiçek yeşil fon üzerinde taşlı taçlarıyla duruyor. Diğer çiçekli dallar da öyle, kuşlar konmuş ötüyor üzerinde.

Oldukça doğal bir kelebek, siyah kanatları, uzayan kuyruğuyla salınıyor. Hemen yanında ak kanatlı kelebekler uçuşuyor gri-kahve fon üzerinde…

Bu da bir kedi önünde top, kaldırmış kuyruğu oynamak üzere ne kadar sevinçli…

İki taştan yontma birbirine yapışmış  insan  heykelciği… tarihten bir kazıdan çıkarılmış gibi…

Bunlar da zemin üzerine küçük çakıl taşlarıyla oluşturulmuş yer çiçekleri…

Sanki canlı bir doğa izliyorsunuz…

 

 

 

595 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351