Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam575
Toplam Ziyaret1681660

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde Atatürk ve Cumhuriyet tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 10 Kasım’da Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı gündem oluşturdu


Adana Büyükşehir Belediyesi kasım ayı ilk toplantısını Hüseyin Sözlü Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

30 maddeden oluşan Meclis gündem maddelerine geçmeden önce gündem dışı söz alan CHP’li Vahap Çolak,  Atatürk ve Cumhuriyet üzerine bir konuşma yaptı. Çolak, Anadolu coğrafyasında yaşayanların milliyetçiliği yabancılardan öğrendiğini belirterek, Türkiye’deki milliyetçilerin geçmişe dönük özlemleri savunduğunu söyledi.  Ütopya’nın geriye dönük değil, ileriye dönük olması gerektiğini ifade eden Çolak, Kadir Mısırlıoğlu’na 10 Kasım’da Diyanet İşleri Başkanının ziyaret etmesini de eleştirdi. Çolak konuşurken yerinden laf atan AK Partili Meclis üyelerine ise, “Bizim bu ülkenin geleceği ile ilgili derdimiz var.Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin görevidir, buyurun sahip çıkalım” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, o dönemde yüzde 2.5 okur- yazar oranına sahip olan Atatürk Türkiyesi’nin bugün birçok ülkeden ileride olmasının Atatürk sayesinde olduğunu söyledi. Cumhuriyete, Atatürk’e, Mehmet Akif’e söven Kadir Mısırlıoğlu’nun bir kıymeti harbiyesi olmadığını ifade eden Sözlü, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını belirterek, “5 yılı tamamlamak üzere olan bu meclis ufak-tefek görüş ayrılıklarına rağmen güzel işlere imza atmıştır” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, 10 Kasım’da Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etmek yerine Diyanet İşleri Başkanının Kadir Mısırlıoğlu’na bu ziyaretini manidar bulduğunu söyledi.

MHP’li Ramazan Akyürek de konuşmasında, 10 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ü andıklarını ve Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bir çok etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Mısırlıoğlu’nun davranışlarını doğru bulmadıklarını ve kınadıklarını vurgulayan Akyürek, “Biz Türk milliyetçisiyiz. Türk-İslam sentezini savunan MHP’de görev yapıyoruz. Aslında biz Atatürkçüyüz. O’nun “ Ne mutlu Türküm diyene” sözünü savunuyoruz” diye konuştu.

AK Parti Grup Sözcüsü Cumali Altınöz de konuşmasında Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle andıklarını ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün tartışılmasını doğru bulmadıklarını bildirdi. Altınöz, AK Parti kurulurken 2023 hedeflerini söylediklerine dikkat çekerek, bu sözün Cumhuriyetin kuruluşunun 100 yılında Atatürk’ün hedeflerine uygun olduğunu sözlerine ekledi.

Adana Büyükşehir Belediye meclisi daha sonra gündem maddelerini görüşmeye devam etti.

 

278 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704