Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam1122
Toplam Ziyaret1687631

“Anadolu’nun Sırları” sergisi yurtdışı yolculuğa hazırlanıyor

Öğr. Gör. Filiz Yıldız:“Anadolu topraklarından doğan eserler bir Ortadoğu ülkesi olarak Ürdün’de, Avrupa ülkesi olarak İtalya’da ve daha sonra Amerika Birleşik Devletlerinden New York’ da sergilenmek üzere bir yolculuğa çıkacaktır.”

VAHİT ŞAHİN

Önceki hafta Adana’da “Anadolu’nun Sırları” adlı seramik sergisi açan Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde Öğretim Görevlisi Filiz Yıldız, sergisinin önce Ortadoğu ülkesi olarak Ürdün’de, Avrupa ülkesi olarak İtalya’da ve daha sonra Amerika Birleşik Devletlerinden New York’ da sergilenmek üzere bir yolculuğa çıkacağını söyledi.

Yıldız, Anadolu’nun Sırları adlı sergideki eserleri önce yaşadığı şehir olan Adana’da açtığını belirterek, “Sergimin bir sergilenme rotası var. Anadolu topraklarından doğan eserler daha sonra bir Ortadoğu ülkesi olarak Ürdün’de, Avrupa ülkesi olarak İtalya’da ve daha sonra Amerika Birleşik Devletlerinden New York’ da sergilenmek üzere bir yolculuğa çıkacaktır. Anadolu’mun zengin tarihi ve hayranlıkla izlediğim kültürel değerlerini, çok uzun yıllar süren yoğun ve yorucu bir çalışmayla “Anadolu’nun Sırları” adıyla sergiledim. Kökleri çok derinliklerde olan “Anadolu Mitleri” ve “Anadolu Motiflerini” çağdaş yorumlarla, porselen çamurundan kendi ellerimle şekillendirdiğim eserlere dönüştürdüm” dedi.

Artık bu eserlerin gelecek bin yıllardaki nesiller için kalıcı olduğunu vurgulayan Yıldız, “Duygu ve düşüncelerimi ifade etmek için seçmiş olduğum hammaddesi topraktan olan seramiğe ve Anadolu’ma aşığım. Sergimin açılışında fon müziğini “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısının ezgilerini seçtim. Ben Anadolu’mun zengin kültüründen doğan eserlerimin yer aldığı sergilerle, dünyaya ülkemin benzersiz değerlerini anlatacağım” diye konuştu.

2005 YILINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRKEVİ TURİZM MERKEZİNDE AÇILAN SERGİYİ GEZDİ

2005 yılında Türkiye’nin New York Kültür ve Turizm Ateşesi Meltem Önhon’un davetiyle Türkevi Turizm Merkezi’nde 6-13 Eylül tarihleri arasında eşiyle birlikte “Filiz ve Mustafa Yıldız Seramik ve Resim Sergisi” açtığını kaydeden Yıldız, “Serginin açılışı vesilesiyle 6 Eylül günü düzenlenen resepsiyona yerli ve yabancı yaklaşık 70 davetli katıldı. Serginin kapanış gününde New York’da Birleşmiş Milletler(BM) Dünya Zirvesi’ne katılmak için bulunan o dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkevi Turizm Merkezi’ndeki sergiyi gezerek bizleri onurlandırmış ve kutlamıştır” şeklinde konuştu.

FİLİZ YILDIZ KİMDİR?

1969 yılında Osmaniye’de doğdu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde 1992 yılında üstün başarı ile tamamladı. 1992 yılında 2.Altın Testi Seramik Yarışması Konak Rotary Kulübü Ödülünü kazandı.2001 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Seramik Anasanat Dalında “Hitit Uygarlığı Seramiklerinin Form, Dekor ve Desenlerinin İncelenmesi” adlı teziyle Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 2002-2003 yıllarında ABD-New Jersey’de yaşadı. Bu dönemde sanat galerilerini inceledi ve resim alanında sanat çalışmalarını sürdürdü. New Jersey’de çalıştığı süre içerisinde, çocuğu ilköğretime giden bir annenin yaşamını deneyimledi. Çok sayıda yurt içi ve yurt dışı sergilere katıldı. 2005 yılında New York’da Türk Evi Binasında, Kültür Bakanlığı Turizm Ofisi Galerisinde eşi ile birlikte “ Filiz & Mustafa Yıldız Seramik ve Resim Sergisi”ni açtı.2004 yılından beri Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

287 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406