Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam748
Toplam Ziyaret1681833

Filiz Yıldız, “Anadolumun zenginliğine hayranım”

Seramik Sanatçısı Filiz Yıldız, “Seramikler ölümsüzdür, gücünü Anadolu’muzun topraklarından almaktadır” dedi.


VAHİT ŞAHİN

Seramik sanatçısı Ressam Filiz Yıldız, “Seramiğe de Anadolumun zenginliğine de hayranım” dedi.
Geçtiğimiz günlerde seramikten yapılmış 19 eserini sergileyen Filiz Yıldız, “Anadolu’nun Sırları” adlı sergisi hakkında şunları söyledi:
“Uluslar, tarihlerinde ne kadar geriye uzanabilirlerse, o ölçüde de ileriyi görebilirler. Bu bakış açısı sanat alanı için de geçerlidir. Sanatçılar da ulusal bilinci en üst düzeyde sanat değerleriyle yorumlamak istediklerinde doğal olarak tarihleriyle yoğun ve yakın bir ilgi içinde olurlar. Ortaya koydukları eserlerin nedenlerini, niçinlerini sorgularlar” dedi.
Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bülümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Filiz Yıldız seramik sanatını sorguladığında tarihle yüz yüze geldiğini belirterek, “Tarihle yüz yüze gelen her aydın gibi ben de öncelikli olarak kendi alanımda derinlik kazanmak üzere tarihi kazıyarak uğraş verdiğim sanat alanının köklerinin tarihi derinliğini belirlemek istedim. Bu amaçla yaptığım yüksek lisans tezimin içeriği seramik sanatının Anadolu topraklarındaki köklerini ortaya çıkarmak hedefine yöneliktir” dedi.
2001 yılından beri Hatti, Hitit ve Selçuklu Uygarlığına ait formları, dekor tekniklerini ve desenleri üzerinde araştırmalar yaptığını vurgulayan Yıldız, “Bu uygarlıklar zengin kültürlerini çağdaş seramik sanatı yorumları ile ortaya koymuştur. Seramiğe de Anadolumun zenginliğine de hayranım. Bu ruhla başladım sanata. Bundan sonra daha eski uygarlık olan Sümerlere gideceğim. Seramikler ölümsüzdür, gücünü Anadolu’muzun topraklarından almaktadır” şeklinde konuştu.

285 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398