Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam913
Toplam Ziyaret1669299

Ariç'in hedefi Kırkpınar Başpehlivanlığı

Nusaybin Karakucak Güreşlerinde Adanalı Ali İhsan Ariç ikinci oldu



Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilk kez düzenlenen karakucak güreşlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Ali İhsan Ariç, başpehlivanlık güreşinde ikinci oldu.

Nusaybin Belediyesi DSİ Piknik Barajı Mesire alanı ve Gölünde yapılan festivalde 1'inci Karakucak Güreşleri yarışması düzenledi.

16'sı milli sporcu toplam 60 güreşçinin katıldığı başpehlivanlık yarışmasında Serhat Elvan başpehlivan olurken, Adana Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Ali İhsan Ariç ise, ilk turda Kahramanmaraşlı Halil Hopur’u, ikinci turda Kahramanmaraşlı Enes Bandırma’yı ve 3.turda Tokatlı Atilla Balcıyı yendi.  Ali İhsan Ariç, 4.tur finalde Tokatlı Serhat Elvana yenilerek ikinci oldu.

Ali İhsan Ariç, Nusaybin Karakucak Güreşlerinde kendisine 2.lik nasip olduğunu belirterek, “Bizleri Nusaybin er meydanına gönderen, bizlerden desteklerini esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye ve tüm Çukurovalılara çok teşekkür ederim. Bu güreşlere Adana Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak takım halinde katıldık. Çukurova’nın başpehlivanı unvanıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü adına güreştiğim müsabakalarda 65 başpehlivan olmak üzere toplamda 600 sporcunun katıldığı karakucak güreşlerinde 2.oldum. İkincilik madalyamı kupamı aldım. Bizlere her türlü maddi manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Halil Hızlısoy’a çok teşekkür ederim” dedi.

Ariç, “Bu yıl çok iyi hazırlandım. Hedefim 2019 yılında Kırkpınar’da derece yapmak ve başpehlivanlığa güreşmeye hak kazanmak olacaktır. Kırkpınar’ın altın kemerini bir gün Adanamıza getireceğim” şeklinde konuştu.

316 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339