Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi26
Bugün Toplam874
Toplam Ziyaret1687383

Okul öncesi çocuklar ve veliler Kukla Müzesi oluşturdular

"Slovenya, Yunanistan ve Türkiye’den “Çukurova Anaokulunun “Oyuncağımın ruhu var” (Doll Has A Soul) adlı uluslararası projesi içerik olarak kukla-matematik-efsane arasında bağ kuruyor.”



VAHİT ŞAHİN

Adana’da Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Çukurova Anaokulu’nda “Oyuncağımın ruhu var” (Doll Has A Soul) adı ile yürütülen uluslararası projede öğrenciler ve veliler bir araya getirilerek bir Kukla Müzesi oluşturuldu.

Çukurova Anaokulu Müdiresi Açelya Yeltekin, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye’nin ortak olduğu proje kapsamında Çukurova Anaokulu’nda bölgesel düzeyde bir kukla müzesi oluşturulduğunu söyledi. Yeltekin, projenin amacını anlatarak, “Proje, ortağı ülkeler arasında paylaşılan efsanelerle de kukla müzesi zenginleştirilmeye devam etmektedir. Kukla müzesi ve proje ile okulumuzda eğitim gören okul öncesi dönemdeki çocuklarda;  sosyal-duygusal gelişim, bilişsel gelişim alanlarında artış olması beklenmektedir” dedi.

Ülkelerin efsanelerini görsel mektuplar yoluyla proje ortağı ülkelerde eğitim gören öğrencilere ulaştırmayı bu sayede etkili bir kültür alışverişi gerçekleştirmeyi kapsadığını ifade eden Yeltekin, “Erasmus K219 projesi kapsamında şu ana kadar iki eğitim hareketliliği gerçekleştirilmiştir. Bu hareketliliklerde ülkeler kendi okullarında projenin yürütülme sürecini değerlendirmişlerdir. Avrupa Birliği Projesi olan Doll Has A Soul’un amaçlarına ulaşılmasında ülkeler arasındaki koordinasyonun önemi üzerinde durulmuştur. Projenin Ekim 2018’deki üçüncü hareketliliğine Çukurova Anaokulu ev sahipliği yapacaktır. Proje kapsamında Çukurova Anaokulu’nda bölgesel düzeyde bir kukla müzesi oluşturulmuştur. Ülkeler arasında paylaşılan efsanelerle de kukla müzesi zenginleştirilmeye devam etmektedir“ dedi.

Çukurova Ana Okulu Müdiresi Açelya Yeltekin şunları kaydetti:

“Kukla müzesi ve proje ile okulumuzda eğitim gören okul öncesi dönemdeki çocuklarda;  sosyal-duygusal gelişim, bilişsel gelişim alanlarında artış olması beklenmektedir. Ekim ayında Çukurova Anaokulunda gerçekleştirilecek eğitim toplantısında okulun proje ile ilgili yapmış olduğu etkinlikler sunum yöntemiyle ortaklarla paylaşılacaktır. Projenin aktif olarak yürütüldüğü süre boyunca İl, İlçe Milli Eğitim müdürlükleri, belediyeler, sivil toplum örgütleri, okul velileri ile sıkı işbirliğine gidilmiştir. İlimiz genelinde yürütülen bu projenin Eğitim öğretime katkıları artarak devam etmektedir.”

Çukurova Anaokulu’nda Türkiye’nin 7 ayrı bölgesindeki efsanelerle ilgili kuklalar yapılarak eğitim verilmeye devam ediliyor.


364 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382