Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam630
Toplam Ziyaret1668272

Şehit Mehmet Çalışkan İlkokulu'nda aşure günü

Okuldaki aşure gününe Karaisalı yeni Kaymakamı Selami Korkutata, Karaisalı Belediye B aşkan Yardımcısı Rifat Köroğlu, Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu ve Şube Müdürü Cumali Döşlü, Yedipınar Engelliler Parkı Müdürü Yusuf iyi ve

 Muharrem Ayı nedeniyle Karaislaı Şehit Mehmet Çalışkan İlkokulunda aşure günü düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen aşure gününe Karaisalı yeni Kaymakamı Selami Korkutata, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Köroğlu, Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu ve Şube Müdürü Cumali  Döşlü,Yedipınar Engelliler Parkı Müdürü Yusuf İyi, AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Mustafa Ekivci ve işadamı Mesut Yeşil katıldı.

Kuran-ı Kerim okunması ve duanın yapılmasından sonra Kaymakamı Selami Korkutata, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Köroğlu, Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu ve Şube Müdürü Cumali  Döşlü, Yedipınar Engelliler Parkı Müdürü Yusuf iyi ve işadamı Mesut Yeşil okulun içinde incelemelerde bulundu.

Okul Müdürü Ahmet Özgan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu, okul ve okulda yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Korkutata’ya bilgiler verdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu, Şehit Mehmet Çalışkan İlkokulu’nun yaz döneminde başta Müdür Ahmet Özgan olmak üzere ve diğer öğretmenlerle birlikte baştan sona boyandığını, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nin de katkılarıyla  bahçe düzenlemesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Karacaoğlu, okulun özel okullarla yarışacak hale geldiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Kaymakam Korkuta ve diğer protokol sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet ettiler. Kaymakam Korkutata öğretmenleri ve okul müdürü Ahmet Özgan’ ı tebrik etti.

OKULUN BAŞARILARI

PTT Genel Müdürlüğü’nün 2006 yılında düzenlediği posta kartı yarışmasında bir öğrencimiz Türkiye birincisi olmuş;yine 2005 yılında bakanlığımızın gerçekleştirdiği “Çanakkale Savaşlarının 90 Yıl Dönümü Kutlamaları” konulu şiir yarışmasında bir öğrencimiz il birincisi,aynı eser Türkiye ikincisi olmuş;2006 yılında yapılan “Korsana Karşı Çocuk Projesi adlı yarışmada şiirde ve kompozisyonda birer öğrencimiz il birincisi olmuş ve Ankara da yapılan yarışmada ilimizi temsil etmişlerdir.2006 yılında yapılan “Türk Kültüründe Nevruz” konulu yarışmada da ilde ilk üç derece,üç öğrencimiz arasında paylaşılmıştır.Ulusal yayın yapan büyük bir gazetenin bölgesel düzeyde gerçekleştirdiği resim,şiir ve kompozisyon yarışmalarında iki yıl üst üste birincilik ,ikincilik,üçüncülük dereceleri elde edilmiştir. Her öğretim yılında; Anadolu Liselerine çok sayıda öğrenci yerleştiren okulumuz, 2011-2012 Öğretim yılında 1 öğrencisini de İskenderun TOSÇELİK Fen Lisesi´ne yerleştirmek suretiyle, başarı grafiğini daha da yükseltmiştir.

ŞEHİT MEHMET ÇALIŞKAN KİMDİR

(15 Mayıs 1967 – 24 Aralık 1991)

15 Mayıs 1967 günü Adana’nın Karaisalı İlçesi Kuyucu Köyü’nde dünyaya geldi. Babasının adı Muzaffer, annesinin adı Naciye’dir. Milli Mensucat İlkokulu (Süreyya Nihat Oral İlköğretim Okulu )’nu bitirdikten sonra, 1979-1980 Eğitim Öğretim döneminde Adana İmam Hatip Lisesi’nin orta kısmına kayıt yaptırdı. 1981-1982 Eğitim Öğretim döneminde ise aynı okulun lise kısmına devam etti. 30 Mayıs 1986 tarihinde Adana İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1986-1987Eğitim Öğretim döneminde Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakülte’sine kayıt yaptırdı. 24 Eylül 1990 tarihinde İnşaat Mühendisi unvanıyla fakülteyi bitirdi. 09 Kasım 1990 tarihinde askerliğe yedek subay aday adayı olarak karar aldırdı. 31 Temmuz 1991 tarihinde ise yedek subay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başladı. 18 Ağustos 1991 tarihinde Piyade Komando sınıfına ayrılarak Isparta Dağ Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’nda eğitime başladı. 30 Kasım 1991 tarihinde 315 kişi arasından 13. Olarak Çokiyi derece ile Yedek Subay Okulunu bitirdi. 16 Aralık 1991 günü 2.Jandarma Komando Taburu Komutanlığı İkizce- ŞIRNAK Piyade Komando Asteğmeni olarak göreve başladı. 24 Aralık 1991 günü teröristlerce yapılana saldırı sonucu şehit oldu.

 

489 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339