Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam704
Toplam Ziyaret1686137

Karaisalı kavunu bal gibi

Hatice Sarıbıyık isimli üretici, “Karaisalı’nın meşhur kavun ve karpuzu artık bitiyor. Bunlar son ürünler. Yılın son kavunları olduğu için çok daha lezzetli. Hem daha şekerli hem de daha sulu. Yaz sıcağının hepsini alarak, iyice pişerek yetişti. O yü

Adana’da ilk olarak denize yakın bölgelerde yetiştirilen ürünler hasat edilirken, son olarak da Karaisalı ve Pozantı’da yetiştirilen ürünler hasat ediliyor.

Güney Haber Gazetesi'nde yayınlanan haberde şu ifadelere yer verildi:
Karpuz ve kavun üretiminde marka olan Karaisalı’da yılın son kavunlarını yetiştirdiğini belirten Hatice Sarıbıyık isimli üretici, “Karaisalı’nın meşhur kavun ve karpuzu artık bitiyor. Bunlar son ürünler. Yılın son kavunları olduğu için çok daha lezzetli. Hem daha şekerli hem de daha sulu. Yaz sıcağının hepsini alarak, iyice pişerek yetişti. O yüzden şuanda Karaisalı kavunu bal gibi, çok lezzetli” dedi.

KARAİSALI’DA KAVUN VE KARPUZ GEÇ YEŞİTİYOR

Çukurova bölgesinde şuanda tarlada karpuz ve kavunun çok az kaldığını belirten Hatice Sarıbıyık, “Eylül ayında Adana’da kavun ve karpuz sadece Karaisalı’da olur. Çünkü Karaisalı denizden uzak, deniz seviyesinden de yüksek olduğu için burara iklim biraz daha soğuk. O yüzden Adana’da karpuz ve kavun bittikten sonra Karaisalı’dakiler yetişmeye başlıyor. Yılın son kavun ve karpuzları olduğu için de ayrı bir özellik taşıyor. Artık Karaisalı’da da kavun ve karpuz biterse başka hiçbir yerde kalmaz. Sezonun son ürünleri Karaisalı’da yetişiyor. Yılın son kavun ve karpuzundan tüketmek isteyenleri, Karaisalı’ya bekleriz” diye konuştu.

630 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231