Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam128
Toplam Ziyaret1681213

Kırsal Hizmetler Müdürü Zühtü Şafak, hac izlenimlerini anlattı

Karaisalı Belediyesi’nde Kırsal Hizmetler Müdürü olarak görev yapan Zühtü Şafak, ilk kez gittiği Hac ziyaretini Sitemize değerlendirdi.

 

 



Karaisalı Belediyesi’nde Kırsal Hizmetler Müdürü olarak görev yapan Zühtü Şafak, ilk kez gittiği Hac ziyaretini Sitemize değerlendirdi.

Şafak, ayrıca bir öneri getirerek, “Türk devleti olarak gençlerimiz nikâh kıyıp düğün yaptığı sene, gönüllük esas olmak üzere, ücretin yarısı devletimiz tarafından karşılamak suretiyle, hac kontenjanında %30-40'ı gençlerimize ayrılmalı. Benzer uygulamayı Endonezya ve Malezya gibi ülkeler yapıyor. Ve o hacı kardeşlerimize imrenmemek mümkün değil” dedi.

“RABBİM TÜM DOSTLARA NASİP ETSİN”

Zühtü Şafak, “Bu yıl hacca gitmek nasip oldu. Çok şükür. Rabbim tüm dostlara nasip etsin. Hac ile ilgili mana, uhrevî olarak konuşmak hadsizlik olur. Çünkü bunu cümlelere dökmek bir hayli zor. Ancak tadan, yaşayan bilir diyelim. Asıl haccın zahiri yönüyle ilgili birkaç tespitimi, paylaşmak istiyorum.

Mekke de havaalanı yok, uçakla Cidde' ye inip otobüsle Mekke ye geçiyoruz. Yaklaşık iki saat süren yolculuk üç dört noktada güvenlik noktasında kontrol edildikten sonra ulaşılıyor Mekke ye.

Mekke dağlar arasına sıkışmış, yüksek katlı binalarla beton yığını hâline getirilmiş, Yeşil e hasret bir şehir. Mekke'de yarım yamalak raylı sistemi saymazsak. Ulaşım ağırlıklı olarak taksi ile yapılıyor. Bir de hac organizasyonu firmalarına ait otobüsler var, Harem ile kaldıkları otelleri arasında ring yapan. Arifeden bir gün önce başlayıp Bayram boyunca bu otobüslerin çalışmaları da iptal ediliyor. Şehirde tam bir kargaşa yaşanıyor. Bir yerden bir yere ancak yaya olarak gidilebiliyor. Bunu da beş on kilometre yürüyebilme gücüne sahip olanlar becerebiliyor. Yürüyemeyen yaşlı hacılar güzergahta bekleyen tekerlekli sandalyelere 400-500 riyal (1 TL:1.65 SR) ödeyerek Müzdelife ve Mina'ya, jamarat'a ulaşabiliyor. Jamarat’ta da elektrikli araçlarla hacılara yardımcı olunuyor” dedi.

“KAFİLEDEN KOPAN TÜRK HACILARA YARDIMCI OLDUK”

Şafak şunları söyledi:

“Kafileden kopan, kaybolan birçok Türk hacı ile karşılaştık. Yardımcı olmaya çalıştık. Malûm bizim hacıların yaş ortalaması bir hayli yüksek.

BİR ÖNERİ

“Dedim ki:

Türk devleti olarak gençlerimiz nikâh kıyıp düğün yaptığı sene, gönüllük esas olmak üzere, ücretin yarısı devletimiz tarafından karşılamak suretiyle, hac kontenjanında %30-40'ı gençlerimize ayrılmalı. Benzer uygulamayı Endonezya ve Malezya gibi ülkeler yapıyor. Ve o hacı kardeşlerimize imrenmemek mümkün değil.”

KESMEKEŞLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN ÖNERİ

“Bu keşmekeşliğin görünce, Allah'ın evinin bulunduğu bu kadar önemli bir belde, kabiliyet düşmanı Sudi'lerin kontrolüne bırakılmamalı, Vatikan benzeri, tüm İslam ülkelerinin katılımı ile en seçkin mühendis-mimar, şehir planlama uzmanı, sosyo-psikologlarin görevlendirileceği, Birleşik İslam devleti adı altında bağımsız olarak yönetilmeli dedim Kendi kendime.

Haremde zemzem taşıyan, haremin temizliğini yapan Yemenli, Hindistanlı genç genç görevliler, Türk hacıları görünce "Türkiy haci" deyip gülümsemeleri üzerinde de durulmalı. Milletimiz evvelden beri bu gençlere sadaka verirmiş. Bu cömertlik de Türklere has bir zenginlik. Elhamdülillah.

“KABE’Yİ GÖRÜNCE DUYGULANDIM”

Kâbe’yi görünce duygulanmamak mümkün değil lakin Doğu Türkistanli Uygur Türkleri dakikalarca hıçkıra hıçkıra ağlamaları yürekleri burkuyor. Hacı kıyafetlerinin göğüs kısmında geldikleri ülkelerin bayrakları bulunuyor. Uygur Türk’ü kardeşlerimiz Çin bayrağı olan kıyafetleri ile gelmişler. Sudi'ler öyle vize veriyormuş. Uygur kardeşlerimiz ile hüzünlenirken, Irak'ın kuzeyinden gelen hacıların kafile olarak yürürken büyük büyük sözde " Kürdistan paçavraları" taşımaları, Kıyafetlerinin göğüs kısmında da Irak Bayrağı değil de bu paçavraların bulunması bizi sinirlendirmedi desek yalan olur.

“MEDİNE HUZUR ŞEHRİ”

Hac vazifelerini tamamladıktan sonra bayramdan sonraki beşinci gün karayolu ile iki cihan güneşinin meftun olduğu Medine'ye otobüsler ile altı saate yakın süren yolculuktan sonra ulaşıyoruz. Medine temiz ve geniş caddeleri ile bayağı bayağı şehir. Esnaflar insaflı ve güler yüzlü. Huzur şehri. Ve ibadete doyulmayan Mescidi Nebevî.

Hendek Savaşı'nın vukuu bulduğu yedi mescitler, Mescidi Kibleteyn, Kuba mescidi, okçular tepesi, Uhud ve Şehitlerin efendisi Hz. Hamza (Ra) i Ziyaret ve dualar.

“ÜLKEMİZ CENNET”

Ve adeta her yönden cennete benzeyen ülkemize dönüş.

Allah başta ben olmak üzere tüm hemşerilerimize tekrar tekrar hacca gitmeyi nasip etsin.”

623 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398