Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam176
Toplam Ziyaret1681261

Karaisalı Belediye Meclisi’nde neler oluyor?

Belediye meclisinde Başkana “borçlanma yetkisi verilmesi’ maddesine AK Partili 8 meclis üyesi ile bağımsız meclis üyesi Abdullah Sakarya ve MHP’li meclis üyesi Mustafa Durak ret verdi.



Konuyla ilgili olarak Karaisalı Belediyesi'nin resmi  internet sitesinde şu şekilde haber yapıldı:

“Karaisalı’ya Yapacağımız Proje ve Hizmetlere AK Partili Meclis Üyelerinden Ret

Belediye meclisimiz Eylül ayı 1’inci olağan meclis toplantısını Meclis Başkanımız Saadettin Aslan başkanlığında gerçekleştirdi.

Meclisin gündeminde ki birinci madde olan “Karaisalı’ya Yapılacak Olan Projeler Ve Hizmetler adına” ‘borçlanma yetkisi verilmesi’ maddesine AK Partili 8 meclis üyesi ile bağımsız meclis üyesi Abdullah Sakarya ve MHP’li meclis üyesi Mustafa Durak ret verdi.

Meclis gündeminin birinci maddesi ise şu şekilde; “2018 yılı Çukurova Kalkınma Ajansı destek programı kapsamında verdiğimiz 'Karaisalı’da Varda Huzur Orada' projesinin %75’lik kısmı Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacaktır. Proje bedelinin geri kalan %25’lik kısmı ise belediyemizce karşılanacaktır. Ayrıca belediyemizde çalışan kadrolu 3 işçi personelin emeklilik hakkını doldurmasından dolayı tazminatlarının ödenmesi ve Karaisalı’ya bağlı Etekli mahallesine kurulması planlanan Güneş Enerji Santrali gibi projeleri hayata geçirmek üzere belediyemizin 2017 yılında gerçekleşen gelirinin %10’u olan 1 milyon 650 bin TL borçlanma yetkisi verilmesi.”

MHP’Lİ MUSTAFA DURAK AK PARTİ’YE Mİ GÖZ KIRPIYOR?

8 AK Partili Belediye Meclisi grup kararı alarak gündem maddelerine ret veriyor. Eski AK Partili şuan bağımız olan Abdullah Sakarya da AK Parti grubu ile hareket ediyor.

MHP’li Mustafa Durak da son iki aydır MHP Grubunun aksine AK Parti Grubu ile birlikte oy kullanıyor. Bu durumda AK Parti 10 kişi ile mecliste çoğunluğu elinde bulunduruyor. MHP’nin meclis üye sayısı ise Mustafa Durak’ı saymaz iseniz 5 kişiden oluşuyor.

A.SEZAİ YILMAZ İLK KEZ GRUBUNU TOPLADI

MHP Karaisalı İlçe Başkanı olan A. Sezai Yılmaz ise 4,5 yıl sonra ilk kez partisinin Belediye Meclis Grubunu toplayarak başkanlık etti.

“HİZMETLERİMİZ ENGELLİYORLAR”

MHP’li bir belediye meclis üyesi, son iki aydır mecliste yaşanan olayları “Hizmetleri engelliyorlar. Amaçları belediye başkanlığı seçimini kazanır ise bu hizmetleri kendilerinin yapacak olmasıdır. Başka bir anlamı yoktur. Belediye seçimini alacaklarının da bir garantisi yoktur. Siyasi bir karardır” dedi.

AK PARTİ GRUP KARARI ALDI

İsminin açıklanmasını istemeyen bir AK Partili Meclis üyesi de “Bizim üzerimizde olanlar var. İlçe Başkanlığımız ve il Başkanlığımız var. Grup kararına uymak zorundayız” diye konuştu.

 

 

448 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398