Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam227
Toplam Ziyaret1680434

Kanyondan obeziteye dikkat çektiler

Sağlıkçılar, Karaisalı’nın Kapıkaya Kanyonu içerisinde 3 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Karataş,“Fiziksel aktiviteyi bir güne değil, ömür boyunca gündemde tutmak, yaşam tarzına dönüştürülmesi gerekmektedir.Toplum sağlığı merkezi olarak



Adanalı sağlık personelleri obeziteyle mücadele kapsamında, obeziteye dikkat çekmek için Karaisalı İlçesi yakınlarındaki Kapıkaya Kanyonu içerisinde 3 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yürüyüşten önce, katılımcılara birer elma dağıtıldi. Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan  Karaisalı Toplum Sağlığı Merkezi  Başkanı Dr. Duran Ali Karataş, kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden  birisi olan fiziksel hareketsizliğin Dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri arasında önemli bir yer tutuğunu söyledi. Karataş, “Bu nedenle fiziksel aktiviteyi bir güne değil, ömür boyunca gündemde tutmak, yaşam tarzına dönüştürülmesi gerekmektedir. Toplum sağlığı merkezi olarak obeziteyle mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın kısa konuşmasında, Halk Sağlığı Haftasını kutladı. Aslan, sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Başkan Aslan, "Hareket etmenin sağlık sorunlarını gidermenin yanında, toplumun refahını ve çevrenin korunmasını teşvik ederek gelecek nesillere yönelik bir yatırım oluşturmaktır” dedi.
Daha sonra yürüyüş başladı. 1.5 kilometre yürüyen sağlık personelleri kanyon içindeki Bahçecik Şelalesi’nde mola verdiler. Daha sonra 1.5kilometrelik yolu geri gelen yürüyüşçülere kanyon girişindeki kafede çay ve su ikram edildi.

Yürüyüşe Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ufuk Demirdüzen, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Köroğlu İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Sağlıklı Beslenme ve Hareketliliği Hayat ve Kanser Birimi Sorumlusu Şengül Kamalı ve bağlı birimlerin personelleri ve Karaisalı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Saadettin Özsürekçigil, Karaisalı Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Yakup Alçi ile çok sayıda sağlık personeli katıldı.

 

 

 

 

363 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407