Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam841
Toplam Ziyaret1669227

Adana’nın Lezzetleri Bodrum’dan Dünyaya Tanıtılacak

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,"- “Bizim mutfağımız Fransız ve İtalyan mutfağından daha fazla çeşitliliğe sahiptir. Adana bilinen 8 bin yıllık tarihe sahiptir. Burada birçok medeniyet yer almıştır. Tabi böyle olunca kültür ile birlikte yemek

Seyhan Belediyesi öncülüğünde Kınalı Eller Kadın Hareketi ve Onbaşılar Kebap'ın katkılarıyla Bodrum Hapimag Resort Sea Garden Hotel'de “Adana Lezzet Günleri” düzenleniyor. 

Seyhan Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 29-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan lezzet günlerinde Adana’nın meşhur yemeleri yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak. Lezzet günlerinde 30 ve 31 Ağustos tarihindeki etkinliğine ise birçok ünlü sanatçının yanında ulusal medya temsilcileri de katılacak.
Adana’nın mutfağının dünya mutfağı ile yarışacak standartta olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana yemekleri çeşitliliğinin dünyaya nam yapmış Fransız ve İtalyan mutfağından fazla olduğunu söyledi.
Karalar, “Adana’nın tanıtımı için gerek Adana içi gerekse Adana dışında birçok etkinliğe katılıp bu anlamda birçok organizasyona imza atıyoruz. Adana’nın tarihi ve turistlik yerlerinin yanında tanıtılması gereken en meşhur şey yemekleridir. Bizim mutfağımız Fransız ve İtalyan mutfağından daha fazla çeşitliliğe sahiptir. Adana bilinen 8 bin yıllık tarihe sahiptir. Burada birçok medeniyet yer almıştır. Tabi böyle olunca kültür ile birlikte yemek çeşitliliği de artıyor” ifadelerine yer verdi.

226 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339