Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam813
Toplam Ziyaret1681898

Sözlü, “Karaisalı’ya Karaisalılılardan fazla hizmet ettim”

Sözlü, “Karaisalılar, seçtikleri içerisinde Karaisalı’ya bu kadar hizmet eden bir siyasetçiyi en fazla bu dönemde görmüşler ve hissetmişlerdir” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, göreve seçildiği 4 yıl içinde verdiği hizmetlerin bugüne kadar Karaisalı’ya Karaisalılardan çok daha fazla hizmet ettiğini söyledi.

Sözlü bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan 533.Karakucak Güreşlerinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Özellikle şunu söyleyeyim,  Adana siyaseti için Ceyhan Belediye Başkanı iken Adana’da bizim MHP’de siyaset yapan ağabeyler vardı. İsmini şuan zikretmeyeceğim,  bunlara derdim ki, anam ve babam beni şu Karaisalı topraklarında doğurmamış ya çok zarardaydım derdim. Çünkü hep Adana siyaseti için bir Karaisalılı adı olurdu. Allah razı olsun, uzun siyasi dönemde de eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak, bayağı perçinlemiş. Ben şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bu memleketin evladı, bu Yörükler de dedesinin nenesinin Torosların eteklerinde ve zirvesinde dedelerin,  babasının, annesinin, amcasının, ailesinin ayak izi olan, burada doğmamış ama bir memleket evladı olarak kim ne derse desin Karaisalı elbette çok kıymetli çok nitelikli bir insanlar yetiştirmiştir, siyasetçiler yetiştirmiştir. Ama 4 yılı aşkın görev sürem sonunda bıraktığım, şunu çok açık ve net ifade edebilirim ki, Karaisalılar ki, beni de seçtiler, burada birinci çıktık Belediye Başkanımızla beraber. Karaisalılar,  seçtikleri içerisinde Karaisalı’ya bu kadar hizmet eden bir siyasetçiyi en fazla bu dönemde görmüşler ve hissetmişlerdir. Onun için Karaisalılar muhakkak ki baş tacı ama Ceyhan’ın Çokçapınar Köyünde doğmuş, bir memleket evladı, bir Yörük çocuğu da Karaisalı’ya Karaisalılılardan fazla hizmet edileceğini göstermiştir.

MUHTARLAR SÖZLÜ’YÜ ALKIŞLADI

Bunu herhalde Karaisalı’nın muhtarları da inkâr etmezler, değerli muhtarlar öyle mi? (Muhtarlardan alkışlar)” dedi.

Sözlü şu ifadeleri kullandı: 

“Torosların eteklerinde yaşayan başı dik yaşayan insanlarımızı aziz biliyoruz. Milliyetçi ve üretken belediyecilik anlayışıyla var gücümüzle Pozantı’dan Karaisalı’ya, Karaisalı’dan Aladağ’a, Feke’ye, Saimbeyli’ye, Tufanbeyli’ye, Seyhan’dan Yumurtalık’a, Yumurtalık’tan İmamoğlu’na, Kozan’a, Adana’nın her tarafına yapılmamış olan hizmetleri ulaştırıyoruz ve adil bir şekilde hizmet ediyoruz.

ADANA SİYASETİNDE KARAİSALILAR VARDI

Özellikle şunu söyleyeyim,  Adana siyaseti için Ceyhan Belediye Başkanı iken Adana’da bizim MHP’de siyaset yapan ağabeyler vardı. İsmini şuan zikretmeyeceğim,  bunlara derdim ki, hani Ceyhan Belediye Başkanı var, anam ve babam beni şu Karaisalı topraklarında doğurmamış ya çok zarardaydım derdim. Çünkü hep Adana siyaseti için bir Karaisalı adı olur. İşte Adana siyasetinde Karaisalılı ne kadar var, Allah razı olsun, uzun siyasi dönemimde de eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak, bayağı perçinlemiş, hep Karaisalılar ama, ben şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bu memleketin evladı, bu Yörükler de dedesin in nenesinin Torosların eteklerinde ve zirvesinde dedelerin,  babasının, annesinin, amcasının, ailesinin ayak izi olan, burada doğmamış ama bir memleket evladı olarak kim ne derse desin Karaisalı elbette çok kıymetli çok nitelikli bir insanlar yetiştirmiştir, siyasetçiler yetiştirmiştir. Ama 4 yılı aşkın görev, sürem sonunda bıraktığım, şunu çok açık ve net ifade edebilirim ki, Karaisalılar ki, beni de seçtiler, burada birinci çıktık Belediye Başkanımızla beraber. Karaisalılar,  seçtikleri içerisinde Karaisalı’ya bu kadar hizmet eden bir siyasetçiyi en fazla bu dönemde görmüşler ve hissetmişlerdir. Onun için Karaisalılar muhakkak ki baş tacı ama Ceyhan’ın Çokçapınar Köyünde doğmuş, bir memleket evladı, bir Yörük çocuğu da Karaisalı’ya Karaisalılılardan fazla hizmet edileceğini göstermiştir. Bunu herhalde Karaisalı’nın muhtarları da  inkar etmezler, değerli muhtarlar öyle mi ? (Muhtarlardan alkışlar)

SAADETTİN ASLAN ŞANTİYE ŞEFİ GİBİ BELEDİYE BAŞKANIDIR

Tabi ki burada bir şantiye şefi gibi, bir belediye başkanı, bir belediye başkanı olmanın ötesinde şantiye şefi gibi çalışan Belediye Başkanımız Saadettin Aslan’ın emeğini ve mesai arkadaşlarımızın bu coğrafyanın çocukları olarak bu memlekete bu insanlara olan inancını inkar edemeyiz

KIZILDAĞ’I YAŞANABİLİR HALE GETİRDİK

Ama  bir şeyin altını daha çizmek istiyorum ki, biz  Kızıldağ’ı kışında yaşanabilir yer haline getirdik. Kızıldağ’ın yayla evleri bizim dönemimizde kışın da açılır olmuştur. Biz Kızıldağ’a yeni bir yolla çıkarak Toroslardan aştık ve Kızıldağ’dan Pozantı’ya indirdik.
TOROSLARI3.KEZ AÇAN BELEDİYE BAŞKANIYIM
Bu coğrafyaya, aziz Türk Milletinin hükmettiğinden beri Torosları yeniden, önce eski Adana-Ankara yolu sonra otoyol ve şimdi de bu yolla Torosları bu bölgede üçüncü defa açan belediye başkanı olmaktan da şeref duyuyoruz. İnşallah bu yol bittiğinde Pozantı’ya ulaşım direk kestirme ve yüksek standartlı yollarla yapılacak ve asfaltımız dökmek için arkadaşlarımız son hazırlıklarını som malzeme dolgularını yapıyorlar. Yayla sezonunda hemşerilerimiz onun konforunu da yaşayacaklardır.

21.YÜZYIL ADANA’SINA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERİ KALDIRDIK

Göreve geldiğimizde 21. Yüzyıl Adana’sına yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırdık. Bu coğrafya bundan 4 yıl öncesinde hakikaten yollar kapalı olduğu için eşeksırtında buradaki bekçilerin ihtiyaçlarını karşılayan bir yerdi. Karaisalı’nın hayati ihtiyaçlarından olan yol, su, altyapı çalışmalarını çok büyük oranda tamamladık. İçmesuyu şebekelerini yeniledik. Atıksu arıtma tesisi ile halkımıza sağlıklı bir çevreyi sunduk. Kente insanlarımıza hizmet ederken, şehrin doğasını korumak elbette ki bizim için önemliydi. Karaisalı’da çöp aktarma istasyonunu da kurarak ilçenin tabiatını doğasını daha temiz kalmasına katkı koyduk. Vatandaşlarımızın konforlu ulaşımı öncelikle bizim de idealimizdir. Büyükşehir-Karaisalı Belediyesi işbirliğiyle ilçedeki yolları yüksek  standarda kavuşturduk. Ve bunun akabinde de Pozantı-Aladağ arasını da gerçekleştirdikten sonra da Kızıldağ-Pozantı yolu da Pozantı Adana Otoyolu kadar, belki onun kadar iddialı olamasa da misyonunu, görevini yerine getiren bir yol olacak: Bu yollarda toplu ulaşım için önemli hizmetler yaptık.

KARAİSALI TURİZME AÇIK YER

Karaisalı turizme açık bir ilçemiz ve Karaisalı şuan Adana iç turizminde Varda Köprüsü civarıyla hakikaten Kızıldağıyla önemli bir turizm merkezidir. Bildiği, gördüğü dikkat çektiği bir yer haline getireceğiz ve yapmış olduğumuz fizik altyapıyla, özellikle yol hizmetleriyle buraları daha kolay ulaşılır bir yol haline getirdik. Bu ulaşımın kolaylaşması da inşallah önümüzdeki dönemde tarım ve hayvancılıktan öte,  turizmi de çekici merkezi haline getirecektir. Ben inanıyorum ki Karaisalı’nın köyleri bile kendi içerisinde Adana’nın 1 milyon 600 bin nüfusuna hafta sonunda  yöresel ürünleriyle yöresel  köylerimizin sevilen yemekleriyle  hakikaten turizm hizmeti aile boyunda  hizmetler verebilir."

240 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398