Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam795
Toplam Ziyaret1681880

Kapıkaya Kanyonu üzerine cam köprü yapılacak

Sözlü, "Kapıkaya Kanyonu üzerinden zirveden geçen bir cam köprüyü Adana Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. O proje aşamasında. Kendi imkanlarımızla yapacağımız bir projedir. Buraları yaptığımız zaman hem doğa turizmi, hem macera arayanlar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Varda (Alman) Köprüsünde yaptığı açıklamada, “İnşallah burada yapacağımız yeni düzenlemelerle bulunduğumuz yerde park ve rekreasyon düzenlemeleriyle buralar daha Avrupai yer olacak” dedi.

Sözlü, Adana’da Adana’nın turistik değerlerinin ortaya çıkması açısından yaptıkları yolla son dönemde Varda Köprüsü’nün Adana’da ve Türkiye’de bilinirliğinin arttığını belirterek, “Burası, turizm diliyle konuşacak olursak turizm destinasyon bölgesi olacak. İnşallah burada yapacağımız yeni düzenlemelerle bulunduğumuz yerde park ve rekreasyon düzenlemeleriyle buralar daha Avrupai yer olacak” dedi.
“Burada her türlü ihtiyacının karşılanacağı restoranlar kafeteryaların olduğu bölümler de olacak” diyen Sözlü, “İnsanlarımızın bir emeği var burada. Burayı değerlendiriyorlar. Kapıkaya Kanyonu üzerinden zirveden geçen bir cam köprüyü Adana Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. O proje aşamasında. Kendi imkanlarımızla yapacağımız bir projedir. Buraları yaptığımız zaman hem doğa turizmi, hem macera arayanlar için, tabiri caizse heyecanı yükselttiren adrenalin turizmini burada, Adana’da yükselteceğiz. Teleferik de olacak ama ilk aşamada karayolu ile oraya ulaşımı sağlayacağız” dedi.
Bir gazetecinin “James Bond filminin bir sahnesi burada çekildi, buraya onun adını vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Sözlü, “Karaisalı’nın, Hacıkırı’nın adı Varda’nın adı bir James Bond’un adından daha yüksektir” şeklinde cevap verdi.
ASLAN, "ÇİN'DEKİ CAM KÖPRÜDEN DAHA UZUN OLACAK"
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da, cam köprünün 310 metre uzunluğnuda olacağını ifade ederek,"Benzeri ise Çin'de var. Bu köprü Çin'dekinden daha uzun olacak" dedi.

316 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398