Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam354
Toplam Ziyaret1681439

Adana Büyükşehir ağabey, Karaisalı Belediyesi kardeş

“Ağabey kardeş ilişkisi içerisinde elimizden gelen tüm gayreti kıt imanlar içerisinde, bunu özelikle belirtmek isterim ki devasa imkanlarımız, bütçemiz yok. İman gücüyle, Allah Allah nidalarıyla çalışarak bu hizmeti yapıyoruz. Adanalı inşallah daha g



Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi ile ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde büyük hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aslan, 18 kilometrelik Yerköprü -Kıralan-Varda Yolunun geçen yıl Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından genişleterek sıfır yol yapıldığını belirterek, “Eskiden bu yolda 2 araç yan yana geçemez iken şuan 3 araç yan yana geçebilecek şekilde genişletilmiştir. Bu konuda özellikle Hüseyin Sözlü başkanıma çok teşekkür ederim. Sadece Karaisalı içi hizmet değildir bu yol. Bu turistik bölge yolu, Varda Köprüsü, Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonu ve diğer bazı bölgelere ve Tarsus’un köylerine de gidiyor. Hafta sonu en az bin araç bu yoldan konvoy halinde geçmektedirler.  Sadece de Adana’dan değil, diğer bölgelerden de gelenler var. Geçen hafta Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksöz ile karşılaştık Yerköprü’de. Adana’ya trenle 200 lise öğrencisi getirmiş, oradan da minibüslerle buraya geldiler. Sadece Adana’ya değil dış vilayetlere de sürekli ziyaretçi ağırlıyoruz” dedi.

Aslan şunları kaydetti:

“Varda Köprüsü’nde yanmış bir tesisi vardı, o halde Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiraladık. Bitme aşamasındadır. Yakında hizmete açacağız. Burada da Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’nün destekleri oldu. Bize malzeme yardımı yaptılar. Ağabey kardeş ilişkisi içerisinde elimizden gelen tüm gayreti kıt imanlar içerisinde, bunu özelikle belirtmek isterim ki devasa imkanlarımız, bütçemiz yok. İman gücüyle, Allah Allah nidalarıyla çalışarak bu hizmeti yapıyoruz. Adanalı inşallah daha güzel hizmetlere ve günlere layık olacaktır. Bu yol müteahhit marifetiyle değil, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanları ile yapılmıştır. Müteahhit maliyetlerini biliyorsunuz, müteahhit üzerine kar koyacaktır. Örnek veriyorum müteahhit bu yolu 5 milyona oluyorsa, Belediyemiz 3 milyon liraya mal etmektedir. Burada da hem milli ekonomiye hem de Adana ekonomisine katkı vardır.”

 

“Varda Var Projesi 3.Etabı için ÇKA ile protokol yapılacak”

Varda Köprüsü’nün Sultan Abdulhamit Han döneminde Hicaz Demiryolunun geçişi için yapıldığını ve ilçenin tanıtım simgesi halen geldiğini açıklayan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Çukurova Kalkınma Ajansı’nın marifetiyle Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi, Karaisalı Kaymakamlığı, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü ile ortak projeler yaptık. Lokanta, kafeterya tesisleri, 60 metre uzunluğunda  asma köprü,vadi içinde yine bir köprü ve yürüyüş yolları yapılmıştı. Varda Var Projesi’nin 3. Etabı kabul edildi. 1 milyon liralık bir proje. Çukurova Kalkınma Ajansı ile bu hafta sözleşme imzalayacağız.  Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi, Karaisalı Kaymakamlığı’nın ortak projesiyle eksik kalan yerleri tamamlayacağız.2019 yılı içerisinde daha güzel bir görsellikle daha güzel ziyaret edilebilir bir hizmete girecektir” diye konuştu.

Daha önceden yanan yeri, yanmış olarak kiraladıklarını ifade eden Aslan, “Varda Köprüsü Orman Dinlenme Yeri tesisi ise yüzde 95 oranında tamamlanmış olup, sadece iç tefrişi kalmıştır. Burayı da Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yaptık. Buraya gelen ziyaretçilerini mutluluğu ve rahatı için hem Büyükşehir Belediyesi hem de Karaisalı Belediyesi olarak elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

376 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704