Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam302
Toplam Ziyaret1667944

Sinekler Karaisalı’yı yedi bitirdi

Adana Büyükşehir Belediyesi Sinekle Mücadele Ekiplerinin bu yıl gerekli mücadeleyi yapamaması üzerine çoğalan sivrisinekler Karaisalı köylerini yaşanmaz hale getirdi.

Başkıf’tan arayan bir okurumuz, geceleri sineklerin saldırısı sonucu uyuyamaz hale geldiklerini, bu durumun tüm köylerde de yaşandığını belirterek, bir an önce gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söylediler.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl parasızlık nedeniyle ilaç alamadığını ifade eden aynı vatandaş,  her yıl atılan ilaçların bu yıl ona biri ile mücadele ettiklerini ileri sürdü.

SİVRİSİNEĞİN BOYUNDAN BÜYÜK ZARARLARI VAR

Yaz Aylarında Artan Sivri Sinek Isırmaları Çoğu Zaman Sadece Hafif Bir Kızarıklık ve Kaşıntıya Neden Olsa da, Alerjisi Olan Bazı Kişilerde Çok Tehlikeli Olabiliyor.

Sinek ısırmalarının alerjisi olan kişileri ölüme kadar götürebildiği gibi sivrisineklerin kan taşıdıkları için hastalık bulaştırma riskleri de oluyor. Bu küçük zararlıların sarı humma, fil hastalığı ya da sıtma gibi parazit hastalıklarını taşıyabildikleri belirtiliyor.

SITMA HASTALIĞINA DİKKAT

Özellikle bu küçük zararlıya karşı alerjisi olanların sivrisineklerin yoğun bulunduğu bataklık tarzı bölgelerden uzak durmaları, kapalı giyinmeleri tavsiye ediliyor. Sivrisineklerin salgıladıkları bazı hastalıklarda olabilir. Bilinen hastalıkların başında sıtma geliyor. Sıtmaya karşı alınması gereken tedbirler ise sineklerin sokmasını engelleyen giysiler, uzun kollu giysiler ve şapkalar gibi kapalı giysilerle önlem alınabilir. Sivrisinek ısırmalarından kaynaklanan tedbirlerin alınmasında mutlaka yarar var.

 

 

307 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339