Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam211
Toplam Ziyaret1680418

İşte disiplin taimatnamesi

Kızıldağ Yaylası Köylerarası Futbol Turnuvası Başkanı Dr.Uğur Ünaldı disiplin talimatnamesini yayınladı.

 
Ünaldı, “Turnuvamızda bu yıl uygulanmak üzer hazırlanan Disiplin Talimatnamesi paylaşılan bu dosya ekinde bulunmaktadır. Disiplin Kurulu üyelerimiz başta olmak üzere tüm yönetici ve oyuncularımızın dikkatle okumalarını tavsiye ederim. Uygulanacak cezalar bu talimatname göz önünde bulundurularak hazırlanacaktır. Burada yazılmayan konular hakkında daha önce de belirtildiği gibi TFF Disiplin Talimatnamesi baz alınacaktır, ancak disiplin kurlunun ve tertip komitesinin de turnuva şartnamesinde yazılı olan haklarını da unutmamak gerekir” dedi.
KIZILDAĞ YAYLASI KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASI  DİSİPLİN TALİMATNAMESİ
 I. BAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ
 MADDE 1 – AMAÇ  
          Kızıldağ yaylası Köyler arası futbol turnuvası faaliyetlerinde disiplini sağlamak, disiplin kurullarının oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, disiplin ihlali oluşturan fiilleri, bunların cezalarını ve cezaların infazını belirlemektir.
 MADDE 2 – TANIMLAR ve KISALTMALAR
        Bu talimattaki;
 (a) KYFK: Kızıldağ Yaylası Futbol Komitesini,
(b) Köy Takımı: Ön eleme maçları da dahil Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasına katılmasına  KYFK tarafından  izin verilen ve Karaisalı İlçesine önceden bağlı olup da ayrılan veya hala bağlı olan köylerin isimlerini taşıyan takımları
 (c) Yönetici: Köy takımlarının yönetiminde bulunan başkan, Antrenör ,Antrenör yardımcısı ve onursal başkanı gibi üst düzey kulüp yetkililerini,
(ç) Müsabaka görevlileri: KYFK tarafından görevlendirilen hakem, gözlemci, sağlık ekibi, Kameraman , ve diğer kişileri,
(d) ) Diğer kişiler: Futbolcular, kulüp yöneticileri ve görevliler dışında kalan ve bu talimat kapsamındaki futbolla ilgili tüm gerçek kişileri,
 (e) Resmi müsabaka: KYFK tarafından düzenlenen tüm lig ve kupa müsabakalarını,
(f) Müsabaka öncesi: Takımların stadyum sınırları içine girmelerinden itibaren müsabakanın başlama anına kadar geçen süreyi,
 (g) Müsabaka sonrası: Müsabakanın bitiş anından takımların stadyum sınırları dışına tamamen çıktıkları ana kadar geçen süreyi,
 (h) Disiplin kurulu: İşbu talimat çerçevesinde disiplin cezasını verme hususunda yetkili kılınmış olan KYFK ‘nın görevlendirdiği Kızıldağ Yaylası Futbol Disiplin Kurulu’nu (KYFDK), ifade eder
 
 
 
 
 
MADDE 3 – KAPSAM
(1)    Bu talimat, KYFK tarafından düzenlenen veya KYFK’nin yetki alanına giren tüm müsabakalar ve futbolla ilgili tüm hususlarda uygulanır.
 (2) Aşağıda sayılan kişiler bu talimat hükümlerine tabidirler:
(a) Köy takımları, başkanları, onursal başkanları, yöneticileri
(b) Müsabaka görevlileri,
(c) Takımların futbolcuları,
(ç) Teknik adamları,
(d) Taraftarları,
(e) Bir müsabaka veya etkinlik kapsamında görevlendirilmiş kişileri,
(f) Futbolda görevli diğer kişiler.
 
 
MADDE 4 – TEMEL İLKELER
(1) Köy takımları ya da gerçek kişiler sportmenliğe, oyun kurallarına ve KYFK kararları ile talimatlarına aykırı davranmaları halinde disiplin cezaları ile cezalandırılır.
(2) Bu talimatta belirtilen disiplin cezaları temel cezalardır. Özel şartların varlığı halinde, bu cezalar ağırlaştırılabilir ya da hafifletilebilir.
(3) (a) Müsabakanın oynandığı veya müsabakanın durduğu esnada Futbolcuların, Sportmenliğe veya diğer disiplin hükümlerine aykırı davranışlarda bulunması durumunda hakemin verdiği karar veya maç sonu raporu, beyanı esas alınarak disiplin cezası verilecektir.
       (b) İki müsabaka üst üste sarı kart gören oyuncu 1 müsabaka oynamama cezası alır.
           Toplamda 3 sarı kart gören oyuncu 1 müsabaka oynamama cezası alır. Oyun gereği
           görülen direkt kırmızı karta oyuncu 2 müsabaka oynamama cezası alır.
 
      (c) “b” Maddesine istinaden Oyun gereği gösterilen kırmızı kartlarda ve ya oyun esnasında
          hakemin görmediği pozisyonlarda basın yoluyla görüntüleri gündeme getirerek
          hakemin verdiği veya görmeyip de vermediği kararlara disiplin komitesi ekstra ceza
          veremez.
 
     (d) Müsabaka öncesinde, Müsabakanın uzun süreli durmasına vesile olan olayların yaşanması durumunda, Müsabakanın devre arasında ve müsabaka sonunda yaşanan disiplin olaylarıyla ilgili olarak; hakemin yanında,  Disiplin kurulu üyelerinin,  KYFK  görevlilerinin , KYFK’nin görevlendirdiği kameramanının kayıt altına aldığı  disiplin olaylarında olayın net bir şekilde anlaşıldığı ses veya görüntünün olması durumunda ilgili disiplin cezası verilebilecektir. Bu maddede belirtilen zaman dilimlerinde Hakemin durumu görmemesi nedeniyle bir karar vermemiş olması disiplin cezalarının verilmesine engel olmaz.
 
 
(4)  (a) Müsabaka görevlilerinin raporlarında bulunan hususlar aksi ispat edilmediği sürece  
          doğru kabul edilir.
 
      (b) Müsabaka görevlilerinin vermiş olduğu raporlar arasında çelişki bulunduğu ve somut
            olayda hangi raporun maddi gerçekliği yansıttığı tespit edilemediği takdirde, oyun
            alanındaki fiiller bakımından hakem raporu, oyun alanı dışındaki fiiller bakımından ise
            Disiplin kurulunun raporu esas alınır.
 
 (5) Bu talimat hükümleri uyarınca verilecek cezalar, somut olayın objektif ve sübjektif tüm şartları, ihlalde bulunan kişinin kusur derecesi, ağırlaştırıcı ve hafifletici tüm nedenler değerlendirilmek suretiyle belirlenir.
 
(6) Disiplin kurulunun verdiği cezalar verildiği sezon için geçerli olacaktır. Verilen men cezaları o sezonda uygulandığı müsabakalardan fazla ise geri kalan cezalar diğer sezona kalmadan düşecektir. KYFK ‘nın vereceği men cezaları veya ihraç cezaları verildiği sezonla birlikte kaç sezon verildi ise o sezonlarda da  geçerli olacaktır. KYFK isterse ömür boyu men cezası da verebilir.
 
MADDE 5 – HAKSIZ TAHRİK
(1)                  Müsabaka öncesinde, Müsabakanın uzun süreli durmasına vesile olan olayların yaşanması durumunda, Müsabakanın devre arasında ve müsabaka sonunda yaşanan disiplin olaylarıyla ilgili olarak;  Disiplin kurulu üyelerinin,  KYFK  görevlilerinin , KYFK’nin görevlendirdiği kameramanının kayıt altına aldığı  disiplin olaylarında olayın net bir şekilde anlaşıldığı ses veya görüntü kaydı bulunması, Fiilin haksız tahrik sonucu işlendiğinin anlaşılması durumunda ceza indirimi yapılabilir.
 
(2)                  Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı yarısına kadar indirebilir
 
 MADDE 6  DİSİPLİN CEZALARI
UYARI :ihlal edilen disiplin kuralının esasının yazılı olarak ilanı yeterlidir.
MÜSABAKADAN MEN :Futbolcunun veya diğer gerçek kişilerin resmi müsabakalara katılmaktan men edilmesidir
HÜKMEN MAĞLUBİYET: Bir takımın müsabakayı 3–0 kaybetmiş sayılmasıdır.  Hükmen galip sayılan takımın üçten fazla attığı goller geçerli olarak kabul edilir. Hükmen mağlup sayılan takımın attığı hiçbir gol geçerli kabul edilmez.
İHRAC: KYFK tarafından verilebilir
 
 
DİSİPLİN İHLALLERİ MADDE 7 – SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET
       Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla KYFK’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren,  Futbolculara ve takım sorumlularına 1 ila 3 müsabakadan men cezası verilir.
 
 
MADDE 8 – SPORTMENLİĞE AYKIRI AÇIKLAMALAR
        Basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklamalarda bulunan; açıklamaları ile KYFK’nin saygınlığını zedeleyen,  sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette beyanlarda bulunan, spor müsabakalarının taraflarını, spor kulübü veya KYFK yöneticilerini rencide edebilecek ya da bu kişilere husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde açıklamada bulunan;  Futbolculara ve takım sorumlularınaeylemin ağırlığına ve şiddetine göre”  1 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.
 
MADDE 9-KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET, TEHDİT ,KÜFÜR VE TÜKÜRME
 
(1)                  KYFK veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan kişilere hakemin, KYFK üyelerinin ve disiplin kurlu üyelerinin, müsabaka yayını yapan kameranın tespiti halinde , Futbolculara ve takım sorumlularına 1 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.
 
MADDE 10 – SALDIRI
 
(1)                  Saldırının, futbolculara, hakemlere, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde ve eylemin fiziksel olarak gerçekleşmesi durumunda Futbolculara 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir. Bu futbolculara ömür boyu turnuvadan men cezasını KYFK verebilir.
 
 
MADDE 11 – SAHTECİLİK ve YANILTMA
 
(1)                 Uygunluk belgeleri veya kimlik bilgileri üzerinde değişiklik veya sahtecilik yapan ya da bu nitelikteki belgeleri kullanmak veya kullandırmak sureti ile KYFK’ veya ilgilileri yanıltmaya çalışan Futbolculara ve takım sorumlularına 7 maç müsabakalardan men cezası verilir. Sahtecilik grup maçlarında yapıldıysa yapıldığı maçta takımlar hükmen 3-0 mağlup sayılır ve 3 puanı da silinir. Sahtecilik eleme maçlarında yapıldıysa yapan takım 3-0 mağlup sayılır. Bu futbolculara ve takım sorumlularına belirledikleri yıl kadar turnuvadan men cezasını KYFK verebilir.
 
MADDE 12 – MÜSABAKAYA ÇIKMAMAK
 
(1)                Bir takımın spor ahlakına aykırı bir şekilde müsabaka hazırlıklarına veya müsabakaya katılmaması ya da katılmasına engel olunması yasaktır.
 
 
 
(2)                Anılan yasağı ihlal eden
(a)       Takım sorumlularının ve futbolculardan bazılarının  müsabakaya çıkmak yönünde yazılı beyanda bulunması ancak futbolcuların bazılarının çıkmak istememesi yüzünden müsabakanın oynanamaması durumunda müsabakaya çıkmayan Futbolculara 1 ile 2 yıla kadar müsabakadan men cezası verilir. Müsabakanın oynanmamasına vesile olan takım 3-0 mağlup sayılır.
 
(b)      Futbolcuların maça çıkma yönünde yazılı beyanda bulunmasına rağmen takım
 
(c)       yöneticileri ve sorumlularının maça çıkmaması yüzünden müsabakanın oynanamaması durumunda, takım yöneticileri ve maça çıkma yönünde yazılı beyanda bulunmayan futbolculara 1 ile 2 yıla kadar men cezası verilir. Müsabakanın oynanmamasına vesile olan takım 3-0 mağlup sayılır.
 
(3)                Müsabakaya çıkmama maddesiyle ilgili men cezalarını Disiplin kurulu sadece öneride bulunur, son kararı verme yetkisi  KYFK’ nındır.
 
 
MADDE 13 –  DİSİPLİN KURULUNUN TOPLANTI ve ÇALIŞMA USULÜ
 
(1)                  Disiplin Kurulu, yukarıda belirtilen görevlerini yerine getirmek amacıyla haftanın
belirli günlerinde kurul başkanlarının çağrısı üzerine salt çoğunlukla toplanır. Toplantı gündemi, kurul başkanları tarafından belirlenir.
 
(2)                  Başkan ve başkan vekilinin toplantıya katılmamaları halinde, en yaşlı üye kurula başkanlık eder.
 
(3)                  Aralıksız üç toplantıya veya karara izinsiz ve mazeretsiz katılmayan, görüş beyan etmeyen üyeler istifa etmiş sayılırlar. İstifa etmiş sayılanlar veya kendisi istifa edenlerin yerine ilgili takımdan yeni bir üye vermeleri istenir. Vermemeleri durumunda KYFK tarafından 500 TL para cezası verilir. Bu para KYFK ya ödenir. Disiplin kurulu kalan üyelerle işlemlerini yürütür.
 
(4)                  Disiplin kurulu, kararlarını ilgili takımların bir sonraki müsabakasından 2 gün  öncesinde mutlaka vermelidir.
 
(5)                  Disiplin Kurulu müsabaka esnasında meydana gelen olaylarla ilgili hakem kararlarının hiçbirini değiştiremez veya bozamaz.
 
(6)                  Kararlar, hazır bulunan üyelerin salt çoğunluğu ile alınır. Hazır bulunan her üye oy kullanır. Oy sayılarının eşit olması durumunda, teklif edilen en ağır ceza geçerli olur..
 
MADDE 14 – İTİRAZ USULÜ
(1)                  Disiplin Kurulunun kararlarına itiraz, KYFK Başkanlığına verilecek dilekçe ile yapılır.
(2)                  Disiplin kurulu itirazı en kısa sürede karara bağlar
 
MADDE 15 – YÜRÜRLÜK Bu Talimat, KYFK Yönetim Kurulu’nun kararıyla 2018 yılı için yürürlüğe girmiştir.
370 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704