Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam659
Toplam Ziyaret1668301

CÜNEYT KURT’TAN FOTOĞRAF SERGİSİ

(Haber: M. Demirel Babacanoğlu) Hatay Üniversitesi’nde öğretim üyesi Cüneyt Kurt 29.05.2018 günü AÇS’de Antakya’da çektiği sanat fotoğraflarını sergiledi.

Özetle şöyle dedi:

Sergide yer alan fotoğraflar 2005 yılından beri çektiğim fotoğraflardır. Aslen Manisalı olup Antakya’da yaşamaktayım. Antakya’nın caddelerini, sokaklarını fotoğraflayarak oluşturduğum yapıtlar sanatsal dışavurumu yansıtmaktadır.

Şimdi  söz konusu fotoğraflara birlikte bakalım. Fotoğraflar Antakya eski evlerini, caddelerini, sokaklarını  göstermektedir. Sanatçı böylece Antakya’ın kültürel  mimari yapısını anlatmaktadır.

Fotoğraflarda mavi yeşil, sarı  sıcak  renklerin tonlarını görüyoruz. Eski taş, ahşaptan yapılı tek, iki ya da üç katlı evler bunlar. Daha çok sofalara, balkonlara yer verilmiş. Even içi dışı kültürel bakımdan değerlendirilmiş.  Yaşantının dışa vurumu verilmiş. Mimari yapının sanatsal görüntüsü ustalıkla sunulmuş.

Geniş sofalar veya balkonlar demir kafeslerle kapatılmış…  Sözgelimi karşımda duran sofalı ev mavi yeşil karışımı bir renkle betimlenmiş. Yanındaki ev ise sarı siyah renkle…

Bu da bir kule, kenti simgeliyor. Yanında üç katlı caddeye bakan, kesme taş yapılı antik bir ev. Altında dükkanlar sıralanmış,  üstü ev ya da otel olmalı…

Sütunlu bir yapının giriş kapısı üstü kesme taş kemerle bağlanmış. Bitişiğinde sarmaşık ya da bir ağaç çeşidi, defne de olabilir. Diğer yapılarda da  kent algısı sürüyor.

 

285 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339