Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam794
Toplam Ziyaret1687303

Irak seçimlerine katılım oranı %44.52

Irak´ta 4 Kürt partisi seçimlerin yeniden yapılmasını istedi

 


Irak Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği, bugün ülkede yapılan genel seçime katılım oranı %44.52 olduğunu ve seçimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığını açıkladı.

Irak Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği Başkanı Riyaz el-Bedran yaptığı basın toplantısında seçimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığının altını çizerek “Seçimlerin başarılı bir şekilde geçmesinden dolayı Irak halkını kutlamak istiyorum. Genel ve özel seçimlere katılım oranı %44.52. 24 milyondan fazla seçmenin 10 milyonu oyunu kullandı” dedi. Açıklanan katılım oranının kesin olmadığını belirten el-Bedran, bazı seçim merkezlerinin sandıkları henüz ulaşmadığını belirtti.

Seçimlere hile katıldığı iddialarını yalanlayan el-Bedran “Seçimlere hile ve sahte yapıldığı iddiaları asılsızdır bazı tarafların ortalığı karıştırma girişimleridir. Herkesi sonuçlara saygı duymaya davet ediyoruz” dedi.

Irak´ta 4 Kürt partisi seçimlerin yeniden yapılmasını istedi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi IKBY´de faaliyet gösteren 4 siyasi parti bugün yapılan seçim sonuçlarının iptal edilmesi ve yeni bir seçimin yapılmasını istedi.

Değişim Hareketi (Goran), Demokrasi ve Adalet İttifakı, İslami Cemaat ve İslami Birliği yayınladığı ortak bildiride IKBY, Kerkük ve Bağdat ile Erbil arasındaki tartışmalı bölgelerde seçim sonuçlarını tanımadıklarını ve Irak Meclisi´nden söz konusu bölgelerde seçimlerin yeniden yapılmasını talep ettiler.

Bu arada Değişim Hareketi (Goran) Milletvekili Kava Muhammed Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği´ne ait elektronik aygıtların hacklendiğini iddia ederek seçim sonuçları kararına itiraz edeceklerini belirtmişti.

190 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382