Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam247
Toplam Ziyaret1681332

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ HARMAN SERGİSİ

(Haber: M. Demirel Babacanoğlu) İşte önümüzde bir halı, ince ince, ilmik ilmik işlenmiş motifleriyle karşımızda duruyor.

 Adana Olgunlaşma Enstitüsü yıl içinde yaptığı çalışmalarla oluşturduğu sanatsal ürünlerini 04.05.2018 günü yöneticisi Meral Altınkaya öncülüğünde 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sergiledi. 

Sergiye il ilçe yöneticileri, ilgililer, çağrılılar katıldılar.

Serginin açılışı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  Büyükşehir Belediyesi Başakanı Vekili Mustafa Akyürek, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Enstitü Müdiresi  Meral Altınkaya  birlikte kurdele keserek gerçekleştirildi.

Sergide, halılar, kumaşlar, giysiler, dokumalar, örgüler yer aldı. Sanat ürünleri, yukarıda edı geçen yetkililer tarafından “el emeği, göz nuru” olarak değerlendirirken bir kuyumcu titizliğiyle emek verildiği de belirtildi ayrıca.

İşte önümüzde bir halı, ince ince, ilmik ilmik işlenmiş motifleriyle karşımızda duruyor. Ah bu halılar, halılarımız; insanımızın büyük sanat ürünü, bütün dünyayı etkilemiştir. Picasso bile kübik resim akımını, bu halı motiflerinden etkilenerek oluşturmuştur.

İşte şurada yanımızda, kanaviçeler, iğne oyaları, yağlık yazmalar özgün güçlü birer sanat ürünü olarak izleyicilerin ilgisini topluyor…

İşte başka bir motifte, simetrik, geometrik dengeler kurulmuş, uyumlu renkler verilmiş, bir ressamın tablosu gibi biçimlemeler yer alıyor halının üstünde…Yüz yıllara kalacak bir sanat yapıtı diyorum.

İşte mankenler geçiyor önümüzden, renk renk başlık, giysilerle, kareli, sarılı, yeşilli, kırmızılı işlemeli güzelliklerle kamaştırıyor gözlerimizi…

Hele bakın şu mankene, güzel kıza, siyah üzerine kırmızımsı kuşak dolayımlı bir başlık başında, üzerinde biçimlemeli renkli giysiler uzak doğu motiflerini andırıyor…

Bir de fotoğraflarla manken üzerinde gösterilmiş “pıtrak,kurtağzı, bereket, eli belinde, sinekli…”     adıyla adlandırılmış ilginç giysilerden gözlerimizi ayıramıyoruz…

Ve atalarımız ve ecelerimiz (yiğitlerimiz, güzellerimiz), geçmişimiz geliyor gözlerimizin önüne; tarihe götürüyorlar bizi. Kutluyorum Olgunlaşma Enstitüsü’nü. 

06.05.2018, Adana

 

265 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704