Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam798
Toplam Ziyaret1681883

KARAİSALI HEM YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

HEM Yılsonu Sergisi açılış kurdelesi Karaisalı Kaymakamı Melih Aydoğan, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu tarafından kesildi.



Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdulkadir Yeşilkuş, açılışta yaptığı konuşmada, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri yurt sathında gerek eğitimin tabana yayılması gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlenmişlerdir. Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma-yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak, kültürel eserlerimizi korumak yaşatmak, yaygınlaştırmak, kursların en önemli özelliği olmalıdır ve ilçemizde bu yönde kursların açılmasına öncelik verilmesi konusunda çalışmalar yapılmıştır. 2017 – 2018 Eğitim-Öğretim döneminde ilçemizde 86 kurs açılmıştır. 27 Adet okuma-yazma kursu, 44 Adet Genel Kurslar ve 15 Adet Mesleki ve Teknik kursu açılmıştır” dedi.

Yeşilkuş, “Halk Eğitimi Merkezleri Mesleki ve Teknik kursların yanı sıra Sanatsal faaliyetlerin yapıldığı sanat evidir. Sanatın penceresi, hayata bakış ufku çok geniştir. Bu ufukta insanı sevme ve hayatı kucaklama vardır. Eğitim öğretimin belki de en önemli yanı insanları hayata barışık hale getirmesidir. Bu yönüyle düşündüğümüz zaman örgün eğitimin yanında yaygın eğitimin de önemli bir işlevi olduğunu görürüz. Şunu aklımızdan çıkarmamalıyız ki gelişmiş toplumlar aynı zamanda sanatını zirveye çıkarmış toplumlardır.

Eğitim ancak ve ancak toplum olarak desteklenirse ve gerçekleştirilirse bir anlam kazanır. Burada başta yöneticiler olmak üzere herkese, hepimize büyük görevler düşmektedir. Önümüzdeki yıl halk eğitimi merkezi müdürlüğümüzce açılacak olan kurslara herkesin desteğini bekliyoruz. Sergimizin sergilenmesinde katkılarından dolayı başta Kaymakamımız Sayın Melih AYDAOĞAN beye, Karaisalı Belediye Başkanı Sayın Saadettin ASLAN beye ve Karaisalı Belediyesi personellerine, Ak Parti Karaisalı Başkanımız Mustafa EKİCİ’ye, Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhammed KARACAOĞLU’na, Karaisalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali DÖŞLÜ’ye, Karaisalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan KANTAR’a, Karaisalı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şevki ALTUNBAŞ’a, Karaisalı Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Duran Ali KARATAŞ’a, Gençlik Spor İlçe Müdür Vekili Mehmet ÇOPUROĞLU’na, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Personellerine, Özel Karaca Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Gülsüm Hanıma, Karaisalı Müftüsü İdris  KARAKAYA’ya, Mahalle Muhtarlarımıza, Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet ÖVEÇ’e, Karaisalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali İhsan ÖZDEMİR ve Müdür Başyardımcısı Cumali YILDIRIM’a ve Müdür Yardımcılarına, Şehit Mahmet Çalışkan İlkokulu Müdürü Ahmet ÖZGAN’a, Anadolu Lisesi Müdürü Sami BULUT’a, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Sami ŞİMŞEK’e, Çukur İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Sebahattin Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Mahmut KILIÇ’a, Etekli İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Sami SAKALSIZ’a, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman KÖROĞLU’na, MHP İlçe Başkanı Sezai YILMAZ’a, Ak Parti Karaisalı Belediye Meclis Üyemiz Dürdane ÇOPUROĞLU’na, Ak Parti Karaisalı Belediye Meclis Üyemiz Hasbi ÖZENİR’e, Ak Parti Karaisalı İlçe Kadın Kolları Başkanımız Saniye USTA ve Yönetim kadrosuna, Ak Parti Karaisalı İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Turgay BULUT’a, Öğretmenlerimiz, Usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize ve Karaisalı Halkına şükranlarımı sunarım.”

 

723 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398